neděle 3. srpna 2014

Bad Cars, Modrý anděl, Among Giants, Space Master X-7, This Is Vanity


Bad Cars (2012) - 60 %
Hezký romantický příběh, který krásně ukazuje, jak si na prvním rande na něco hrajeme. Přitom je to naprosto jedno, protože pokud si padneme do okna, nemělo by nic ostatní rozhodovat. I kdyby to mělo být jen na chvíli. Postavy jsou příjemně trapné, což mi tentokrát docela sedlo. A také u krátkých filmů se vyplatí přečkat závěrečné titulky.

Modrý anděl (Der blaue Engel, 1930) - 60 %
Ten film je dobrý, o tom asi tak nějak není pochyb. Dokonce se mi zamlouvá i ta sebedestrukce, o které to celé je. Nic to však bohužel nemění na tom, že mě film nedokázal dostat. Jsou tu skvělé metafory, jsou tu zajímavá propojení, ale celou dobu jsem měl pocit, že jsem snímku odcizen a že se mu nemůžu dostat pod kůži. Anebo mě on ani nechtěl.

Among Giants (2011) - 40 %
Nějak nevím, co by mě na tomhle dokumentu mělo nadchnout. Nejdřív jsem čekal něco o stromech, aleje to o aktivistech. Je sice hezké, že skutečně dokáží něčeho dosáhnout a že jsou tací, kteří obětují roky života, aby lesu pomohli. Nějak mi to ale nepřijde jako globální řešení. Asi jsem pesimista. A taky člověk, co má rád svůj čas.

Space Master X-7 (1958) - 40 %
Film na první pohled vypadá jako klasické béčkové sci-fi, ale hodně rychle se promění v thriller, kde nevinná žena musí utíkat před policií, aniž by cokoli provedla. Jen nechtěně přenáší mimozemskou plíseň. Bylo by to dobré, kdyby měl tenhle film alespoň špetku napětí a trochu vás strhnul. Tohle se mi nestalo a celkové pronásledování je spíše zdlouhavé.

This Is Vanity (2013) - 70 %
Jak budete jednat, když už si budete myslet, že jste na konci se silami a ti, co na vás útočí, jsou pořád neodbytní a nedají si pokoj? Tenhle film to zachycuje velmi dobře, jen mu chybí v ději trochu těch míst, která by bylo vhodné zaplnit. Je to silné, ale musíte si dost domýšlet. Jak je ale uvedeno, herci jsou skutečně výborní.

Žádné komentáře:

Okomentovat