středa 30. července 2014

Weighting, Plavčík na sladké vodě, Table for One, It! The Terror from Beyond Space, My Happy End


Weighting (2011) - 50 %
Taková menší tragikomedie, ale není to zase nic, co by vás tak moc rozhodilo. Velkým pozitivem je skutečnost, že je to krátké, že to má smysluplný scénář a nějakou tu pointu. Ale jak říkám, mě to nic zase tak neohromilo.

Plavčík na sladké vodě (Steamboat Bill, Jr., 1928) - 95 %
Buster Keaton je pro mě naprosto neskutečný, protože to, co ten chlapík na plátně předvádí, je opravdu k neuvěření. Jeho kaskadérské kousky jsou dnes v podstatě neproveditelné, protože by si to nikdo pořádně nelajznul. Tím mě dostává. Pád budovy, kdy on se zachrání jen díky otevřenému oknu, je sice opakovaný, ale tohle se neomrzí. Docela by mě zajímalo, jestli by si na to nějaký dnešní komik troufnul.

Table for One (2012) - 70 %
Čekal jsem, že to bude jenom roztahaná nuda, ale ono se ukázalo, že je to docela dobrý film, který je jednou pěknou metaforou. Kde je vlastně vaše místo v životě, když i váš byt je jenom restaurací, kde ani vy sami nenajdete stůl? Překvapivě nenudí, i když má film dvacet minut. Pointa není špatná, ač tyhle konce dvakrát nemusím.

Dobrá klasika béčkového žánru. Sci-fi, kde jde o to, že na Marsu čeká jedna bestie, která jde po lidech. Musím říct, že se mi hodně líbilo zpracování mimozemšťana. Na svou dobu vypadá skutečně hodně děsivě, i kdy pravda, má něco z netvora z Černé laguny. Zápletka je celkem klasická, ale je zde využita klaustrofobie, jsou zde další prvky, které dělají tenhle film celkem akčním a zajímavým.

My Happy End (2007) - 70 %
Hezký nápad, jsou v tom emoce, z hlediska animačního je to originální, navíc jsou zde celkem inteligentně zvoleny jen odstíny šedi, které tomu dávají něco navíc, než aby tomu ubíraly. Jo, tohle je krátký animák, který považuji za dobrý a který mě dokáže zaujmout.

Žádné komentáře:

Okomentovat