sobota 12. července 2014

If I Had a Heart, Zloděj z Bagdádu, The Replacement Child, Not Safe for Work, One Man's Loss


If I Had a Heart (2013) - 60 %
Chvílemi jsem měl pocit, že se autor inspiroval v Lynchově "Lost Highway", ale přece jen se to spíš nese v současném trendu násilných dramat, která zažívají něco jako boom. Je to správně syrové, má to celkem zajímavého hrdinu, který by se skvěle vyjímal třeba i v "Sin City", ale asi bych k tomu chtěl rozsáhlejší příběh.

Zloděj z Bagdádu (The Thief of Bagdad, 1924) - 85 %
Tak tentokrát jsem byl mile překvapený. Rovnou se přiznám, že němé filmy nejsou můj šálek čaje, ale tady byly naprosto neskutečné kulisy a krásná výprava, do toho ještě výborné příšery a krásné triky, které v některých momentech vyznívají vzhledem k roku vzniku až neuvěřitelně. Moje první setkání s Douglasem Fairbanksem, ale doufám, že ne poslední. Tady se prostě ukazuje, že když je dobrý a zajímavý příběh, dá se snést i bez zvuku.

The Replacement Child (2007) - 75 %
Celkem zajímavý příběh o tom, že člověk se poté, co udělá chybu, mění, ale někdy je prostě potřeba se vrátit k původnímu chování, i když bylo odsouzeníhodné, protože ostatní se nechovají racionálně. Nesnáším fanatickou víru nebo přesvědčení a tohle je krásná ukázka toho proč. Barevnost jen dokresluje celkovou syrovost snímku.

Not Safe for Work (2014) - 30 %
Snímek, který využívá celkem obstojně klaustrofobní prostředí, ale jinak ničím moc nevyniká. Vrah v téměř prázdné administrativní budově. Je noc, ale není sám. Přežijí ti, co se tu zapomněli? A jaký dopad to bude mít na hlavního hrdinu? Trochu smutné je, že vás odpovědi na tyhle otázky vlastně ani moc nezajímají. Závěr už je nezvládnutým spletencem.

One Man's Loss (2012) - 60 %
Žádný geniální nápad, žádné velké dílo, ale pobavilo to. Není to přehnaně dlouhé, což je dobře, pointa je sice tušená, ale stejně dobře sedne. Akorát herecky zahrané, dobře vybrané tempo, jo, mně se tohle celkem líbilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat