pátek 4. července 2014

East of Kensington, Starci na chmelu, Castello Cavalcanti, Mr. Deeds - Náhodný milionář, Certified


East of Kensington (2012) - 70 %
Příběh Petera Pana je poměrně notoricky známý, ale v tomhle případě byl pojat ještě trochu jinak, temněji. Jedná se o navázání na to, co se dělo v hlavním příběhu, kdy se Peter vrací do Londýna, aby se znovu setkal s Wendy. Události se ale vyvinou jinak a my jsme svědky toho, jak by "Peter Pan" mohl být vyprávěn jako hororový příběh. Děsí docela obstojně.

Starci na chmelu (1964) - 90 %
Další z mých českých restů, které jsem měl pěkně dlouhou dobu. Ale i tohle jsem napravil a konečně jsem "Starce na chmelu" viděl. Ty písničky znám, ale když jsem viděl příběh a slyšel ty parádní herecké výkony, které jsou neskutečně přirozené díky tomu, že mluví, jak jim zobák narostl, je prostě paráda. Na svou dobu odvážné a funguje i dnes. Naprosto mě pak dostaly skvělé barvy, v kterých byl film natočen.

Castello Cavalcanti (2013) - 50 %
Poetika Wese Andersona se v tomhle případě opět pěkně ukazuje, ale nějak mě tenhle příběh nezaujal. Je to takové příjemně poklidné, má to krásné barvy, ale to je tak nějak všechno. Nějak pohnut jsem jím rozhodně nebyl. Snad za to mohla i velikost obrazovky, v jaké jsem video sledoval na internetu.

Mr. Deeds - Náhodný milionář (Mr. Deeds, 2002) - 75 %
Adam Sandler v tomhle filmu baví trochu umírněně. Přece jen je vidět, že tahle role měla být pojata trochu jinak. Pořád hraje burana, ale už není nijak retardovaný a na druhou stranu se ani až tak moc nepitvoří. Zajímavým momentem je skutečnost, že to není on, kdo by měl co napravovat, ale tahle odpovědnost je přenesena na někoho jiného. Skvělé postavičky hlavně v podání Torturra nebo Buscemiho.

Certified (2011) - 30 %
Začíná to docela dobře, nálada je zde budována celkem pěkně, ale pak se to najednou zlomí a pointa jde pěkně do háje. Hororová atmosféra je najednou pryč a celé je to takové chuďoučké nic. Zbytečně strávený čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat