středa 9. července 2014

Trusts and Estates, Pán prstenů: Společenstvo prstenu, Call Back, Kid Cannabis, Farrah GFE


Trusts and Estates (2013) - 35 %
Nablblé klábosení o ničem, které se snaží být vtipné. Kdyby to nebylo animované, asi se na to vůbec nedá koukat, protože by to herci nemuseli zvládnout. Takhle je to naštěstí krátké plýtvání časem, který by se dal využít jinak. Ale těch pět minut nikoho nezabije.

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, 2001) - 90 %
Nějak se mi podařilo tu zatím nemít názor na tenhle film. Nevím, co k němu říct. "Pán prstenů" mě ve své době ohromil a byl jsem z něj naprosto uchvácený. Dnes jsem ho už viděl až příliš mockrát. Jenže pořád mě dojímá, pořád má tu sílu. Prvnímu filmu bych dal 90 %, protože 100 % si zaslouží ten poslední, který je prostě úchvatný a tak nabitý akcí i emocemi, že se to snad ještě nikomu jinému nepovedlo.

Call Back (2013) - 60 %
Kdyby nebylo toho zajímavého způsobu natočení, kdy to různě přeskakuje, kamera si dělá různé nálety a pohyby, jako kdyby si žila vlastním životem, je to dost o ničem, ale aspoň to pojetí přidává filmu něco málo navíc. Tady je vidět, že na formě hodně záleží.

Kid Cannabis (2014) - 60 %
Celkem moderně natočený film, který se hodně tváří jako komedie, ale přece jen má hlubší rovinu. Srovnání s "Vlkem z Wall Street" nesnese, i když téma je velmi podobné. Docela důležité je, že je to podle skutečné události, což tomu přidává na zajímavosti. Film se ale až moc soustředí na tu pohodovou část, kde je vidět, že chce zaujmout mladé, kteří se chtějí bavit a chtějí se dívat na to, jak se baví jiní, přičemž bavit se znamená chlastat a fetovat. Je to ale celkem solidně zvládnuté.

Farrah GFE (2013) - 70 %
Zajímavá, docela intimní zpověď o tom, jaké je to být escort girl. Ani nemám potřebu nějak tu holku obviňovat, prostě dělá něco, co jí celkem dobře vynáší. Asi mám chuť odsuzovat ty muže od rodiny, co za to raději zaplatí, když doma to mají zadarmo. Krásná věta, kterou aktérka zmiňuje. Nádherný paradox, i když pravda, někdy to doma prostě nemají.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat