úterý 1. července 2014

Vysvobození, Tak kvete čas, Malý Nicky - Satan Junior, Worlds We Created, Extraction


Vysvobození (Deliverance, 1972) - 90 %
Velmi silný film, intenzívní, který už dnes nikdo moc nedokáže natočit. Snad to bylo dáno dobou i dostupnou technologií, ale "Vysvobození" je prostě neskutečně intenzívní a je to zážitek, na který se nezapomíná. A to je zde dějových prvků vlastně jenom pár. I po letech se ukazuje, že dobré filmy prostě překonají zub času a někdy je i doba v jejich prospěch.

Tak kvete čas (All Flowers in Time, 2010) - 50 %
Zajímavý film, který vyhrává vlastně jen tím, jak na sebe vrší podivné nápady a hlavně tím, jaké je jeho zpracování. Některé nápady, hlavně v druhé polovině jsou skutečně dobré, na druhou stranu, jako experimentální film to není zase až tak moc imaginativní.
Film můžete zhlédnout zde.

Malý Nicky - Satan Junior (Little Nicky, 2000) - 80 %
Vůbec jsem se do toho filmu nemohl dostat, ale nakonec jo. Je to hravé, je to ujeté a na ten Sandlerův škleb jsem si nakonec taky zvykl. Někteří herci zde předvádějí naprosto nezapomenutelná vystoupení, skvěle jsou využívány počítačové triky, které na svou dobu nejsou vůbec špatné. Je fakt, že tenhle film si prostě budu pamatovat.

Worlds We Created (2012) - 50 %
Ta situace je dobrá - co uděláme, když něco provedeme. Jsme děti, nechápeme, co se může stát. Anebo to víme, ale stejně to uděláme, protože následky nás budou tížit až pak. Nakonec, to neplatí jen pro děti. Jenže pak je film najednou utnut. Myslím, že by potřeboval ještě několik minut, aby to řeklo něco víc, než jen to, že někdy nemáme dost sil zodpovídat za to, co jsme provedli, že někdy chceme jen utéct.
Film můžete zhlédnout zde.

Extraction (2013) - 70 %
Možná je to celkem roztahané a ten závěr už je docela zbytečně zamotaný, ač divák stejně celou dobu ví, kdo bude stát za nějakým tím šmejdem. Hlavní hrdinové docela dobře vybráni, zajímavé role pro herce za zenitem, hlavně Danny Glovera. No, zajímavé... spíš jsem rád, že se sem tam někde objeví. Film jsem si ale docela užil, což jsem ani nečekal.

Žádné komentáře:

Okomentovat