středa 16. července 2014

The Gathering Squall, Poslední štace, Orange Drive, Jedna za všechny, RPG OKC


The Gathering Squall (2011) - 70 %
Příběh, u kterého už od prvních minut víte, jak dopadne. Stačí jeden pohled na setkání dívky a staršího kluka a je to jasné. Je smutné, jak jsme někdy důvěřiví, stejně jako je smutné, jaké zrůdy dokážeme být. Nemůžu si pomoct, ale mě to finále prostě sedí. Není to oko za oko, je to ještě krutější, ale vždyť je to stejně takové, ne?

Poslední štace (Der Letzte Mann, 1924) - 80 %
Tahle kamera má ráda Emila Janningse. A proč by ne. Je to jeden z nejzajímavějších herců své doby. Stejně tak má ale kamera ráda změnu. Nesoustředí se na jednu scénu dlouho, ale jsou zde celkem časté střihy, které film neskutečně oživují. Navíc zde v podstatě chybí mezititulky. Tohle je rozhodně jeden z těch zajímavějších filmů němé éry. Také ho točil Murnau. Expresionismus je zde místy docela patrný. Jen škoda celkem nudného příběhu.

Orange Drive (2011) - 80 %
Jedno auto, jedna hlavní postava, pár vedlejších a v podstatě jediný záběr kamery. Tohle je snímek "Orange Drive", který sleduje ve zkratce život jednoho člověka. Tentokrát forma není na úkor obsahu. Můžeme sledovat příběh, který je plný emocí, a to v podstatě beze slov. Musím říct, že tohle mě hodně mile překvapilo.


Láska a jiné kratochvíle (Love and Other Impossible Pursuits, 2009) - 40 %
Tady je tolik nepříjemných postav, že se na to ani nedá koukat. Lisa Kudrow je prvoplánově mrcha a jde jí to dobře, jenže její postava nemá žádnou lidskou rovinu. Natalie se tváří jako zajímavá milá, ale má v sobě trauma, které postupně začne diváka unavovat. Ano, chápu, že ztráta dítěte je složitá, ale dají se o tom natočit i lepší snímky.


RPG OKC (2013) - 70 %
Tak jasně, je to obyčejná romance, která má sem tam nějaký vtípek, ale právě osmibitové provedení tomu dává něco navíc. Je to zábavné, je to jiné, taková nová zkušenost. A navíc jsou zachovány i pohyby a hlavně pocit, že hrajete nějakou starou arkádovou hru na Game Boyi.

Žádné komentáře:

Okomentovat