čtvrtek 10. července 2014

The First, Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, Record/Play, 3 dny na zabití, Codename: Simon


The First (2011) - 60 %
Každé poprvé by si měl člověk pamatovat a tohle je skutečně trochu netradiční. Nakonec jsem měl pocit, že člověk dokáže mít v hlavě pořádný guláš a ta poslední scéna je naprosto výborná, ale celkově to není něco, co by mě nějak zásadně ovlivnilo.

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (Mr. Peabody & Sherman, 2014) - 70 %
Film je zábavný a má skvěle vytvořené postavy, které si udržují svůj charakter celou dobu. Nemám rád cestování v čase, protože se používá až moc často a přes míru ale v tomhle provedení top nakonec bylo snesitelné a pro zápletku celkem funkční, už jen proto, že s tou vědou se v důsledku vlastně až tak do hloubky nešlo. Myslím, že tohle je animák snesitelný i pro dospělé. Taková ta současná rodinná klasika, kdy si tam každý najde něco.

Record/Play (2012) - 80 %
Komorní sci-fi, které má naprosto skvělou atmosféru a také snahu skutečně něco říct, vyprávět příběh, který je vědecko-fantastický, ale zároveň jej možné nazvat thrillerem. V několika málo minutách se tvůrcům podařilo vytvořit skvělou atmosféru, což oceňuji.
Film můžete zhlédnout zde.

3 dny na zabití (3 Days to Kill, 2014) - 50 %
McG už se trochu moc opakuje a ve spojení s Lucem Bessonem fungují oba dva celkem unyle. Ono to má náboj, má to myšlenky, ale ve skutečnosti je to jen trochu akčnější melodrama, které má jednu velkou výhodu. Kevina Costnera, který v posledních letech ukazuje, že rozhodně hrát nezapomněl a jeho postavy jsou dostatečně zajímavé na to, aby vás alespoň on dokázal vtáhnout.

Codename: Simon (2004) - 70 %
Většinou mě ty příběhy, kde se spojuje skutečnost s vymyšleným světem, který je jen v naší hlavě, v tomhle případě v hlavě dítěte, zaujmou, dojmou, baví. V tomhle případě se to nestalo. Vůbec to není špatné, naopak, je to dobrý film, ale já jsem se s ním nedokázal propojit.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat