pondělí 7. července 2014

Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku, Dinner and a Movie, Pozvánka, Space Pirate Captain Harlock, Dog Meet Goose



Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (Police Academy 3: Back in Training, 1986) - 75 %
Líbí se mi to víc než dvojka, je zde zajímavé soupeření, většina starých známých, někteří se vrací i z jedničky. Není to žádný zázrak. Vidět to letos poprvé, asi tomu dám tak dvacet procent, když já ale k těm postavám prostě už mám vztah a baví mě i po těch letech.

Dinner and a Movie (2013) - 60 %
Celkem krutý příběh o tom, jací lidé mohou být. O tom, jací jsme někdy svině, ale také o tom, jak jsou lidé vlastně někdy hloupí, Jsou ochotni vlastně udělat cokoli pro tu trochu štěstí. Já vlastně nevím, jestli brát hlavní postavu jako chudáka anebo jen blbce. Ta druhá část filmu je pak zvláštně dlouhá, mohla by být kratší.

Pozvánka (2014) - 60 %
Tak primárně je to vlastně jen video pozvánka na narozeninovou oslavu, ale tak video to je, že? Skvělá atmosféra, která mě vrátila do hororů let osmdesátých. Text pravda roztahaný a ani se mi nelíbí, jak na sebe jednotlivé části navazují, respektive nenavazují, ale jinak výborná práce. Možná škoda, že to je jen ta pozvánka.

Vizuální stránka je naprosto úchvatná. Tohle vidět v kině, to musí být celkem zážitek. Jenže to trvá dvě hodiny, což je přece jen trochu moc, protože ten příběh zas tak zajímavý není. Je ale celkem hezké, jak se 2D kreslený seriál ze 70. let může stát vizuálně krásným 3D filmem, který stále zůstane takovou lehkou space operou.

Dog Meet Goose (2012) - 70 %
Lidé jsou divní a jsou zlí. Tenhle film nám celkem názorně ukazuje obojí. Je patrné, že se přece jen trochu snaží zajít dál, ale zase ne až tak daleko, až by to bylo trochu divné, respektive nemístné. I tak je to ale celkem tíživé téma, které je závěrem přetaveno v něco trochu jiného. Lidi jsou svině, tak to prostě je.

Žádné komentáře:

Okomentovat