neděle 27. července 2014

On, hrdina dne, Picnic, Escapement, The Making of Longbird, A Night in Old Mexico


On, hrdina dne (The Kid Brother, 1927) - 70 %
Harold Lloyd mě tímhle snímkem nepřesvědčil, že je lepším komikem než Charlie Chaplin nebo Buster Keaton. Asi za to může ten blbečkovský výraz, který mi moc nesedl. Buster Keaton mě baví mnohem víc, a to i proto, že jeho filmy jsou více kaskadérské, více atletické a více promyšlené. "On, hrdina dne" je fajn, je vidět, že Lloyd uměl bavit, ale myslel jsem, že to bude lepší.

Picnic (2010) - 50 %
Válka je mrcha a dějí se tam kruté věci, ale i když se neválčí, následky mohou být děsivé. Tohle je pojato až moc atmosféricky a já jsem z toho necítil žádné emoce. Je to dobré východisko, ale výsledek mě prostě nedostal, jak by asi měl. Dobře natočené, ale to je skoro všechno.

Escapement (1958) - 65 %
Elektrická terapie se zdá jako velmi dobrá v případě, že vás trápí nějaké problémy, ale ukáže se, že je za tím možná trochu víc, než by si člověk myslel. Trochu špionské, trochu akční, trochu sci-fi, v konečném důsledku docela dobré béčko, které ale nezacházelo moc daleko a už vůbec ne nijak hluboko.

The Making of Longbird (2011) - 70 %
Aneb jak se vyrovnat s tvůrčím blokem tím, že natočím film o tvůrčím bloku. Animátor má problémy se svou postavou, která mluví se skvělým ruským přízvukem. Je to podlouhlý pták, který celkem hlásí. Film se vyznačuje funkčním propojením hraného s animovaným, zároveň ale dobrým nápadem, který je dostatečně dobře rozvržen a baví.

A Night in Old Mexico (2013) - 65 %
Dobře jsem se bavil, a to jak po stránce komediální, tak i po stránce akční. Není to teda žádná skvělá řežba, těch akčních momentů je tu pár, ale přesto to stačí a film je pak hodně snesitelný. Tím, kdo mu naprosto vládne, je Robert Duvall, který i po osmdesátce dokazuje, jak moc je dobrým hercem. Vlastně mu to stáří dost sluší. Skvělá postava.

Žádné komentáře:

Okomentovat