pátek 25. července 2014

Jazzový zpěvák, The Hollerings: Three Stories in Wood, Earth vs the Spider, Wish List, A Fighting Man


Jazzový zpěvák (The Jazz Singer, 1927) - 50 %
Tohle je film, který se jednoduše musí hodnotit z hlediska toho, že byl milníkem v tom smyslu, že se jedná o první zvukový film. Pořád je to ale film němý, kde jsou pouze zpívané pasáže skutečně zvukové. Film navždy změnil kinematografii, ale sám zůstal jen průměrným dílem, které nevyniká herecky, příběhem a nakonec ani moc hudebně.

Tři krátké příběhy, které nejsou vlastně animované, jedná se o sestřih jednotlivých naaranžovaných scén, kde hlavní roli hrají dřevěné figurky. Forma jednoznačně přebíjí obsah, který je více jak vyprázdněný. Nic mi to neřeklo.

Earth vs the Spider (1958) - 60 %
Ale jo, tohle se mi rozhodně líbilo více než "Attack of the Puppet People". Práce s pavoukem je docela dobrá, ne skvělá, ale dobrá ano. Celou dobu to vypadá docela uvěřitelně. Není to akční, je to pořád strašně komorní a neděsí to, ale stejně je v tom krása těch béček z 50. let. Jsou lepší filmy jako "Them!", ale tohle ujde.

Wish List (2013) - 60 %
Sled scének, kde se ptají postav na to, jaké je jejich jedno přání. Něco je celkem docela vtipné, něco je zajímavě podané a je vidět, že tvůrci měli celkem představivost. Tohle se mi především líbí. Hra s obrazem a se slovy. Víc toho snímek nenabídne.

A Fighting Man (2014) - 50 %
On to vlastně není až tak špatný film. Využívá zajímavě střih a skladbu jednotlivých scén, ale práva tahle nakonec vede k tomu, že je film moc rozsekaný a je celkem těžko stravitelný. Na druhou stranu je vidět, že Dominic Purcell přece jen trochu umí hrát a že si ho ještě oblíbím, ač jsem ho nemohl dlouho vystát.

Žádné komentáře:

Okomentovat