neděle 6. července 2014

Election Day, Španglicky snadno a rychle, Abe, Homolka a tobolka, Nehynoucí láska


Election Day (2010) - 50 %
Ne až tak zajímavé nahlédnutí do školních voleb, které mohou celkem klidně probíhat jako klasické politické volby. Jsou zde intriky, snaha ostatní překonat za téměř jakoukoli cenu. Hezky natočeno, ale to je přece jen trochu málo.

Španglicky snadno a rychle (Spanglish, 2004) - 70 %
Mám tenhle film docela rád, snad i proto, že zde není až tak klasický happy end a film vyzdvihuje jiné hodnoty, i když stále do jisté míry pokřivené. Scénář vlastně říká, že soudržnost rodiny je základem a narušit ji není možné v žádném momentě. Místy docela vtipné, také ale docela zdlouhavé.

Abe (2013) - 70 %
Vizuálně hezky zvládnutý film, kde je ten robot skutečně skvělý, a to i v tom, jak promlouvá. Srovnání citu lidského a citu umělé inteligence zde vyznívá docela zajímavě, ale přesto mi přišlo, že to poslední, co robot řekne, je tak nějak vynucené.

Homolka a tobolka (1972) - 65 %
Už to není ono, jako první dva díly, snad i proto, že ta rodinka už je místy docela otravná, stejně tak i proto, že už se zde objevuje až moc celkem známých obličejů. Ani ta barva mi k tomu neseděla. Místy sranda, ale tady už jsem měl pocit, že Jaroslav Papoušek řekl všechno, co chtěl, a třetím dílem už to prostě jenom natahoval.

Nehynoucí láska (Ódauðleg ást, 2011) - 80 %
Zombie horor jen v několika málo minutách? Byl jsem docela zvědavý na to, co tenhle snímek přinese. Líbí se mi - je pojat akčně, je zde strach z toho, že budete chyceni, ale díky finále je zde i onen sociální přesah, který mám na zombie žánru tak rád. Tohle je prostě povedené dílko, kde se někdo nebál dát trochu peněz na ty masky. A navíc měl myšlenku. Prostě paráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat