čtvrtek 31. července 2014

Bouře nad Asií, Fran's Daughter, Raketa na Měsíc, The Pirate of Love, Vol. 1, Sousedi


Bouře nad Asií (Potomok Chingis-Khana, 1928) - 40 %
Dějově to rozhodně není ono a film mě neměl čím chytnout. Je to spíše obrazový film, složený s jednotlivých scének, které jsou neuměle pospojovány a pro jistotu vysvětlovány. Postavy nejsou z těch, které si zamilujete, snad i proto, že většina z nich nehraje, prostě jsou jen snímáni. Příběh sám o sobě je docela zajímavý, ale takto podaný mě nenadchnul. Posledních asi deset minut dělá film silnějším, než jakým je do té doby.

Fran's Daughter (2011) - 45 %
Od první minuty příběh, který v sobě nemá moc pozitivní energie. Jako kdyby nad ním bylo zataženo, což podtrhávají postavy, které hrají v podstatě depresivně. Nehezky se mi na ten snímek dívalo, což jsou také hlavní pocity, které přetrvávají jako celkový dojem.

Raketa na Měsíc (Missile to the Moon, 1958) - 60 %
Takové příjemně naivní béčkové sci-fi, které má spíše vtipné momenty, než aby skutečně děsilo. Jsou zde docela dobré kostýmy a film nepůsobí tak, jak by měl, ale já jsem se stejně bavil. Jsou de takové ty klasické morální momenty, ale dá se to snést. Trikově to není nijak zázračné, ale viděl jsem barevnou verzi a kolorování tomu dodalo něco navíc.

Asi celkem logicky tenhle snímek připomene podobný, rozsáhlejší dokument, který dokonce získal Oscara - "Searching fo Sugar Man". Rok vzniku je stejný, ale myslím, že tenhle se dostal do povědomí až po Sugar Manovi. Hezké, zajímavé písně, které jsou neskutečně naivní. docela jsem zvědavý, jestli bude pokračování a jestli se Daniela C podařilo najít.

Sousedi (Neighbors, 2014) - 50 %
Ze začátku mi to vůbec nesedlo. Setha Rogena moc nemusím, protože je prostě všude stejné. S Rose Byrne si však dokonale sedli a fungovalo jim to. Jakmile se tam pak objevili mladí, fungovalo to ještě lépe. Byli zde celkem dobré vtipy, charaktery zachovány, nudné morální poselství v závěru také. Pro mě nijak zásadě nevybočující komedie, která ale určitě není hrozná.

Žádné komentáře:

Okomentovat