středa 2. července 2014

Aningaaq, Osm bláznivých večerů, The Raftman's Razor, Devil's Knot, Status Update: A Facebook Fairytale


Aningaaq (Aningaaq, 2013) - 80 %
Celou dobu jsem si říkal, že je mi to nějaké povědomé, že ten hlas znám, že je to jako z "Gravitace", akorát z druhé strany. No, samozřejmě. To je tak, když si člověk nic nepřečte o filmu dopředu. Překvapivě má ale snímek "Aningaaq" sílu i z téhle druhé strany. Docela mě to překvapilo, jak tohle neporozumění skvěle funguje i podruhé.

Osm bláznivých večerů (Eight Crazy Nights, 2002) - 75 %
Ze začátku mě to vůbec nebavilo, ale Sandler má prostě dar na to udělat postavy, které jsou ze začátku nesnesitelné, ale pak jim stejně budete fandit a přát jim nějaké to štěstí. Klasický příběh outsidera, který všechno, co může, zničí. Ale možná bude mít jednu příležitost. Animačně dobré, herecky (hlasově) parádní.

The Raftman's Razor (2005) - 80 %
Moje slabost pro komiksy se zde naplno projevuje. Tohle je film o tom, jak chápeme vzory, ale také o tom, jaký vlastně komiks je, co nám tvorba přináší, jak na nás působí a jak falešná dokáže být. Skvěle cynické, ale výborně hrané vážně. Tohle mě opravdu zaujalo.

Devil's Knot (2013) - 60 %
Myslím, že zrovna tenhle příběh se dal zpracovat o dost lépe, ale na druhou stranu jsem měl po dlouhé době dobrý pocit z Reese Witherspoon, která mi většinou moc nebaví. Colin Firth je výborný jako vždy, ale tenhle film mohl být mnohem chladnější a ještě krutější. I přesto docela dobře ukazuje, jak je spravedlnost ne to, co má být, ale to, co někdo chce.

Parádní oddechovka, u které jsem se skvěle pobavil. Černý humor do toho sedl. Rozhodně nepoužívejte moc Facebook, navíc pro seznamování s holkami ho nepotřebujete vůbec. Výborný nápad, pro který byli vybráni skvělí herci a obecně to celé sedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat