pondělí 9. června 2014

The Battle of the Jazz Guitarist, Ultimate Avengers: Konečná pomsta 1 a 2, Echo, The Last Ten

Ty body jsou asi za ten parádní jam, ale i za tón, kterým je příběh vyprávěn a stal, jakým je natočen. Tohle je hezký civilní dokument, který ukazuje, že život nemusí být jen sranda, ale svojí rodinu prostě milujeme, protože nám dává něco, co nikdo jiný nedokáže. Na to, jak je to vyprávěno, je to celkem hluboké, ač s nadhledem. To se mi líbí.

Ultimate Avengers: Konečná pomsta (Ultimate Avengers, 2006) - 40 %
Docela by mě zajímalo, jestli ti, co natáčeli tenhle animovaný film, vlastně vůbec četli Millarovu předlohu. Ta předloha je akční, drsná, jsou zde skvělé postavy a skvělé superhrdinské momenty. Jenže tahle adaptace "Ultimates" je prostě jen roztomilá, bezzubá a bezbranná. Rozhodně je lepší pro ty, co komiks neznají. I tak to ale není nic, co by bylo zásadně jiné než standardní animovaný mainstream.

Echo (Echo, 2013) - 75 %
Tenhle krátký film vás klame tělem, aby nakonec předvedl pointu, která rozhodně stojí za vidění. Není to geniální ve stylu "Šestého smyslu", ale to nic nemění na tom, že tohle je dobrý náhled do lidské psychiky a na to, co je vlastně pravda a jak chápeme realitu.

Ultimate Avengers 2: Konečná pomsta II (Ultimate Avengers II, 2006) - 40 %  
Veze se to na kvalitě první části. Není to nijak vysoká, srovnávat s předlohou už vůbec nemá cenu. Spíše podprůměrná podívaná, která se snaží jen o to, abychom se na superhrdiny podívali trochu jinak. Nejhorší na tom je, že ten jiný pohled je vlastně pořád stejný.

The Last Ten (2011) - 80 %
Výborný, zajímavě zpracovaný nápad, který vychází z toho, že sledujeme schodiště shora, navíc statickou kamerou, která se ani nepohne. Nechává nás sledovat postavy, které schodištěm přicházejí k bytu a v něm se něco děje. Nevíme přesně co. Skvělá hra se zvukem a představivostí diváka. Přívlastek "hitchcockovský" tomu docela sluší.

Žádné komentáře:

Okomentovat