pondělí 23. června 2014

Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach, Bruce Lee Played Badminton Too, Stroj, DEAD..., X-Men: Budoucí minulost


Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (Police Academy 5: Assignment: Miami Beach, 1988) - 40 %
Tenhle díl jsem nikdy moc neměl rád. Už tu není Mahoney a bez něj je to takové nudné. Ostatní postavy nemají pomoc místo, jsou jen vedlejší, aby se do popředí naplno dostali Lassard a Harris. Ti, co je máte nejradši, jsou tu jen proto, aby bylo vidět, že je to pořád jedna série, a aby byl divák rád, že pořád sleduje jednu sérii. Příběh je celkem nudný.

Tenhle příběh mi docela sedl. Tlouštík, který má rád Bruce Leeho, vlastně ho zbožňuje, a chce uspět na badmintonovém turnaji. Podceňují ho všichni, ale on jde za svým snem, navíc to má i romantickou rovinu. Tohle se mi líbí. Není to velké, ale příjemně mě to pohladilo.

Stroj (The Machine, 2013) - 55 %
Celkem zajímavé sci-fi. Je fajn zase vidět něco o umělé inteligenci a o tom, kde je hranice mezi vytvořeným a získaným. Může mít umělá inteligence vlastní vědomí, vlastní emoce, vlastní myšlenky? Není to až tak originální, je to místy docela nudné, ale rozhodně se na to dá dívat. Možná kdyby byl trochu větší rozpočet na zajímavější trikovou stránku.

DEAD... (Dead, 2013) - 35 %
Zajímavé nápady z hlediska animace a přecházení z jednoho obrazu do druhého, ale tahle podivná báseň ve filmu ve mně nic moc nezanechala. Barevné spektrum je celkem dobře voleno, ale zároveň to celé přidává na dojmu jakési břitkosti. Nebavilo mě to.

X-Men: Budoucí minulost (X-Men: Days of Future Past, 2014) - 80 %
Neříkám, že jsem byl naprosto nadšený, ale tohle je film, který baví. Má to myšlenku, má to skvělé vizuální provedení, herce, ke kterým se v těchto postavách rádi vracíte, navíc se jich objeví skutečně hodně původních, výborné momenty a navíc i humor. Zážitek v kině výborný, film udržel mou pozornost, ale prostě mě zase tolik neohromil.

Žádné komentáře:

Okomentovat