úterý 17. června 2014

I Fenicotteri, Klub splněných přání, Guilty, Godzilla, SLR


I Fenicotteri (2012) - 70 %
Nostalgický příběh o jedné dívce a jejím těžkém vztahu k otci. Není jednoduché si najít cestu k rodičům, když oni sami neví, jak tu cestu hledat. A možná ani nechtějí. Spojitost s pádem Berlínské zdi je symbolicky zajímavá. Svoboda nabitá z určité formy utrpení, svoboda, s kterou ani pořádně nevíme, co vlastně máme dělat.

Klub splněných přání (Idlewild, 2006) - 50 %
Miluji a Outkast a jejich hudbu... před "Idlewild". tohle album mi prostě nikdy nepřirostlo k srdci. Mají mnohem lepší věci a musím říct, že by se mi asi více líbil film podle "Speakerboxxx/The Love Below". "Idlewild" má pořád dobrou hudbu, ale prostě už ne tak zapamatovatelnou, tak jinou. Stejný je i film, hodně zajímavých prvků, ale celkově je tohle mafiánské drama přepálené a bohužel zdlouhavé.

Guilty (2013) - 50 %
Vtipný nápad tohle nepřenese do nadpozemských výšin. Ta výchozí situace je dobrá, ale celkové provedení takové zdlouhavé a neuspokojující. Ta situace je prostě blbá a divácky zajímavá, ale myslím, že by se z toho dalo vytěžit víc.

Godzilla (Godzilla, 1998) - 40 %
Roland Emmerich se vyprdnul na základní pravidlo kaiju filmů a rovnou nám ordinuje monstrum v prvních minutách. Připravuje se o silnou zbraň, která bohužel časem pohořela i na tricích, které jsou místy hodně zlé. Tohle by se ještě dalo přejít, kdyby to vlastně nebyla jen blbina s velký monstrem, kde většina scén nedává moc velký smysl, a jsou na sebe vršeny jen díky scénáristům. "Godzilla" z roku 2014 není geniální, ale mnohem lépe chápe žánr a přenáší ho do moderní podoby.

SLR (S.L.R., 2013) - 45 %
Tenhle snímek by měl být v první řadě o něco odvážnější, aby to skutečně udělalo dojem. Tenhle chlapík vlastně není úchyl, prostě se rád dívá. A kdo se rád nedívá? Film se bojí zobrazit trochu více, i když zde sám má možnost. Proč? Pán by byl ještě o něco zajímavější postavou, i když asi v tom negativní smyslu slova. Takhle je to vlastně celkem obyčejné.

Žádné komentáře:

Okomentovat