sobota 14. června 2014

Holky na obzoru, Fallin' Floyd, Květiny v podkroví, Captivus, LEGO® příběh


Holky na obzoru (Going Overboard, 1989) - 30 %
Hrozné, ale co se dá dělat. Myslím, že negativní ohlasy na tenhle film jsou i jen proto, že je to první Sandlerův kousek. Nutno ale říct, že tohle se opravdu nepovedlo. Stand up vtipy jsou celkem příšerné a sranda to opravdu moc není, stejně jako není vtipný ani celkový příběh, který se nepříjemně drolí v jednotlivé hloupé gagy. Člověk by nikdy neřekl, což z tohohle kudrnáče vyroste.

Fallin' Floyd (2013) - 75 %
Krásně nostalgický kraťas o tom, že hodní kluci se zamilují do špatných holek a pak na to doplácí. Jenže někdy prostě jsou happy endy, tedy alespoň jejich náběhy. V případě depresí a splínu projevili tvůrci skvělou imaginaci, což vedlo až k surreálnému nádechu. Tohle se mi líbilo.

Květiny v podkroví (Flowers in the Attic, 1987) - 70 %
Vzhledem k tomu, že jsem viděl nedávný remake, nemyslel jsem si, že budu nějak překvapen, ale opak je pravdou. Tohle zpracování příběhu, který jsem bohužel nečetl, je mnohem zajímavější v tom smyslu, že je drsnější. Tohle vůbec není laskavý příběh a happy end je zde vykoupený skutečně pořádným strádáním. Navíc Louise Fletcher je prostě démonická.

Captivus (2010) - 65 %
Tak tady jsou minimálně body za ten skvělý nápad, jenž vychází z jedné bizarní situace. Celkově to není nějaká bomba komedie, ale ta situace je prostě výborná a navíc je podána docela decentně, ale přitom celkem otevřeně, což mi v tomhle případě prostě sedlo. Hezká jednohubka.

LEGO® příběh (The Lego Movie, 2014) - 90 %
Na tenhle snímek jsem se neskutečně těšil, protože jsem věděl, že Lego prostě nezklame. A nezklamalo. Tohle je výborná podívaná, která je zábavná, nápaditá, a to ve všech směrech. Lego postavičky a jednotlivé dílky, jejich neforemnost jsou zde využívány ku prospěchu věci a celek vypadá prostě výborně. Skvěle jsem se bavil, navíc těch popkulturních odkazů... Balda pro mojí duši. Konec jsem doslova žral.

Žádné komentáře:

Okomentovat