čtvrtek 5. června 2014

Batman se vrací, Baby Gangster, Klik - život na dálkové ovládání, Futurama: Benderovo parádní terno, Perfectly Normal


Batman se vrací (Batman Returns, 1992) - 75 %
Na rozdíl od filmu "Batman" mi tenhle přijde pořád docela děsivý, což je asi dáno postavou Penguina a dalších pokřivených obyvatel gothamského kanalizačního systému. Je to více burtonovské, více ujeté, což se projevuje i na zajímavém podání Catwoman. Tohle mě pořád baví a Michael Keaton je sice naprosto zvláštní Batman, ale stejně ho mám rád.

Baby Gangster (2014) - 50 %
Rádoby umělecky natočená zpověď jednoho gangsta, který se nám snaží říct, že mít lowrider je hodně cool a že se vyplatí do něj vrazit i milión dolarů. Když měl peníze z obchodu s kokainem, asi to i jde. Líbí se mi, že se ten člověk nelíčí nějak svatouškovsky, ale prostě pravdivě. Jen si nejsem jistý, jestli se pro něj něco změnilo. Jako kdyby pořád tu cestu neměl jasně nalajnovanou.

No co. Je to trochu ujeté, ten konec je scenáristicky nezvládnutý a klišovitý, ale stejně se mi líbí, jakým stylem Adam Sandler předává různé morální hodnoty. Tenhle chlap mi prostě sedl a nejspíš nic, co natočí, nemůže tenhle můj názor změnit. "Klik" má hodně slabých míst, ale pořád tu jsou místa, kde jsem se zasmál.

Futurama: Benderovo parádní terno (Futurama: Futurama: Bender's Big Score, 2007) - 75 %
Tomuhle se říká pořádné hrátky s časem. Matt Groening a celá parta okolo "Futuramy" natočila první celovečerní film, který má všechno, co by měl příběh s Fryem a dalšími mít. Není to pravda až tak třeskutě vtipné, ale jako parodie na sci-fi to funguje dokonale. Skvěle jsem se bavil, po druhém zhlédnutí možná ještě o něco víc.

Perfectly Normal (2013) - 40 %
Zajímavý nápad - mám rád trochu akčnější romance, které mají temný nádech - ale tohle je naprosto nevyužité. Je zde akce, je zde napětí mezi postavami, ale celkově je to vlastně o ničem. Špatně vystavěná struktura děje, kde jsou jednotlivé momenty jednotlivě zajímavé, ale jako celek nefunkční.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat