středa 4. června 2014

Asterix a Vikingové, S is for Bird, Blood Ties, Writers’ Block, The Exit Room


Asterix a Vikingové (Astérix et les Vikings, 2006) - 55 %
Tohle rozhodně není jedno z nejlepších Asterixových dobrodružství, co byla zpracována jako animovaný film, ale pořád mnohokrát lepší než hraná podoba. Je to ale až trochu moc klišovité a až moc málo vtipné, aby tohle byl skutečně snímek, který stojí až tak moc za pozornost. Starší kousky jsou rozhodně vtipnější a zábavnější.

S is for Bird (2012) - 80 %
Trochu jednodušší film, možná na první pohled trochu nudný, ale stejně mě to pobavilo, protože ty postavy zde byly skvěle načrtnuté a zahrané. Není to velké umění, ale je to dobrá ukázka toho, že krátké filmy prostě mají smysl, když je dobrý nápad a je co vyprávět.

Blood Ties (2013) - 50 %
Až trochu moc roztahané kriminální drama, kde ani tak nejde o kriminalitu jako o vztahy mezi jednotlivými postavami. Clive Owen se vydal cestou bad boys a jde mu to dobře, Marion Cotillard zbožňuji, ale ani ona to nezachrání. Mila Kunis je tady jen ta pěkná. Na takovou stopáž je tohle přece jen trochu neúnosné, ale konec aspoň diváka trochu dostane.

Writers’ Block (2013) - 40 %
Tohle mi vážně nesedlo. Východisko není špatné, ale nelíbí se mi ani provedení, ani finální pointa, která je tak nějak očekávaná. Spisovatelský blok znám, ale až takových, abych napsal něco podobného, nemám. Škoda, že tu naprosto absentuje humor, nejlepší je sekvence, kdy se neustále mění prostředí, to je má trochu nápad.

The Exit Room (2013) - 70 %
Tohle je hodně krutý film, kde ale není prezentováno nic, co by se skutečně nemohlo stát někde v našem světě. Tohle je realita války, ale i lidského šílenství a touze po násilí, což je v kontrastu s touhou žít a milovat. Není to geniální film, ale ty vyhrocené emoce jsou zde zachyceny dobře. Myslím, že o tohle šlo především.

Žádné komentáře:

Okomentovat