čtvrtek 20. března 2014

Hellboy Animated: Iron Shoes, Jeden svět nestačí, Odcházení, Hellboy II: The Golden Army - Prologue, Ondine

Fajn kraťas, který vyniká hlavně asi vtipem a odlehčením. Není to nic jiného, než příběh o tom, jak Hellboy zneškodní jednu příšeru. Popravdě to mohlo být ještě kratší a možná ještě vtipnější, kdyby to skončilo už během pádu z věže, ale tak každý má nějaký vkus. Pro mě dobré, ale nic skvělého to není.

Jeden svět nestačí (The World Is Not Enough, 1999) - 50 %
Protože mám slabinu pro Sophii Marceau, asi je jasné, že moje hodnocení nebude úplně dokonale objektivní. No, jenže ani Sophie Marceau to nezachrání, když je příběh místy naprosto stupidní. Pořád mám pocit, že Brosnan je snad nejhorší Bond. V tomhle případě mu nepomáhá ani castingově naprosto špatně obsazená Denise Richards. Místo, aby roli obsadili zajímavou, zralou herečkou, šoupnou tam mladou, prsatou krasavici. No, těch chyb je víc, konec už je směšný. Ale role Sophie Marceau je skvělá, jen kdyby scénáristé ještě trochu lépe zvládli svou práci.

Odcházení (2011) - 55 %
Kdyby ten film natočil někdo jiný než Václav Havel, naprosto ho strhám. Hra na stejné téma na divadle je výborná a je strašně moc vidět, že na divadle měla zůstat. On jí pomáhá právě i ten omezený prostor jeviště, kde se není moc kam roztahovat. Film je představením výborných českých herců a tak trochu pocta sama sobě, ale to je bohužel všechno. Pana Havla ale uznávám jako dramatika, jako člověka a jako představitele národa, a tak alespoň těch 55 % dávám.
Tenhle film vyšel v komiksové podobě dokonce i u nás a je o tom, jak vznikla zlatá armáda, o které je druhý hellboyovský film. V komiksové podobě se jednalo o sešitek, který byl v podstatě marketingovým nástrojem na podporu filmu. Dával se zdarma. Přidaná hodnota filmu je v pouze zvuku a trochu rozpohybovaných obrázcích, ale to je všechno, jinak se pořád jedná o panely z komiksu.

Ondine (Ondine, 2009) - 75 %
Krásný poetický příběh, kterému strašně pomáhá prostředí přímořského městečka. Rybář si vyloví svou vílu a začínají se dít věci. Krásné i méně hezké, ale jeho život se určitě mění. Neil Jordan dokáže držet kouzlo, a to hlavně díky skvěle vybraným hercům, kdy naprosto neskutečná je Alison Barry v roli dcery Colina Farrella. Snímek vás dostane laskavým příběhem, který ukazuje těžký úděl některých lidí tak, jak je. Není to patetické, a to i přesto, že podstat snímku je pohádková.

Žádné komentáře:

Okomentovat