neděle 20. října 2013

Lollipop Monster, Bling Ring, Blood, Třetí muž a MacGyver and the New Citan

Dnes se mi do toho seznamu, co jsem viděl, dostal i jeden kraťas, ale to prostě nešlo odolat. Však uvidíte sami.
Lollipop Monster (2011)
Lollipop Monster (2011) - 60 %
Tenhle německý snímek na vás dopadne hlavně svou syrovostí. Je celkem přímý, nesnaží se o zkreslování skutečnosti, a to je na něm skvělé. A to i přesto, že sem tam využívá surrealistické animace. Zobrazuje svět dvou odlišných dívek, svět, který je krutý, není vždy laskavý, ale ani ony nejsou jen jeho oběťmi. Závěr je očekávaný, ale v tomhle případě o něj zase tolik nešlo. Šlo o dojmy. Ať už jste tučnější Barbie, nebo emo rebelka, osud vás může spojit. A intimita není jenom krásná.
Bling Ring: Jako VIPky (The Bling Ring, 2013) - 75 %
Film na základě článku v režii a podle scénáře Sofie Coppoly. Trochu jsem se toho bál, protože slavná dcera slavné režisérské legendy, poslední dobou trochu ztrácí, ale na mě osobně tenhle snímek udělal dojem. Zajímavá kamera, sem tam až moc novátorská, nám vypráví příběh o tom, jak je cool být v domě celebrity a trochu si nakrást. Film skvěle ukazuje to, jací jsme šmejdi, a to v jakémkoli věku. Přátelství? Co to sakra je?! Emma Watson má dobře zaděláno na zajímavou kariéru.
Třetí muž (The Third Man, 1949) - 85 %
Skvělý film noir, pro mnohé snímek, který tento žánr definuje. Orson Welles ve své klasické roli, kdy se objeví jen na pár minut, ale naprosto změní chápání celého děje a dosavadního dění. Skvělé zvraty a naprosto neočekávaná hudba. Tohle je něco, co musí milovníkům filmů udělat radost. Přesto si nemohu pomoct, že k tomu, aby film naprosto dokonale vytvářel dojem jedinečnosti, ještě něco chybí. Jako kdyby nebyl dokonale konzistentní.
Z nostalgie si tenhle kraťas zaslouží prostě vyšší hodnocení. MacGyver byl mým hrdinou a do jisté míry jím navždy zůstane. Obyčejný člověk, co byl jen hodně šikovný. Dokonalý tah od tvůrců. Památná role Richarda Deana Andersona, který je i po šedesátce pořád výborný a ve mně je malá naděje, že se ještě vrátí v novém seriálu. Tohle je sice "jen" dlouhá reklama na Mercedes, ale RDA zde předvádí kousky, které ho proslavily. Díky mu za to.
Kdybyste se chtěli podívat, video je volně dostupné.
Blood (2012) - 50 %
Britské krimi, které má celkem dobré obsazení a zajímavé východisko. Bratři policajti vezmou spravedlnost do svých rukou a pak sami musejí vyšetřovat zločin. Na první pohled výborné, po zhlédnutí se mohou dostavit rozpaky. Vyhrocené scény vyvěrají z moře klidu, v kterém se snímek plácá. Je to kontroverzní, ale přitom je to celkem nezáživné. Čekáte, až přijde konec, ten se dostaví, a vy na snímek asi celkem rychle a ne až tak neochotně, zapomenete.

Žádné komentáře:

Okomentovat