středa 23. října 2013

American Idiots, And Now a Word from Our Sponsor, Útok na Bílý dům, Za každou cenu!, Copperhead

Jak sami uvidíte, v tomhle výčtu také nenajdete moc věcí, které by stály za váš čas.
American Idiots (2013) - 5 %
Když už si myslíte, že jste na filmovém dně a že už vás nic nemůže překvapit, vždycky se najde něco, co tenhle dojem zničí. "American Idiots" jsou názvem, který dokonale sedí, ale ne na film, rovnou na tvůrce. Nesmyslná zábava, která nemá žádnou úroveň, kde si tvůrci myslí, že jim projde všechno - alibismus, klišé, pozérství. S takovými kravinami běžte do háje, američtí idioti.
"And Now a Word from Our Sponsor" má skvělou myšlenku. Všechno se točí kolem světa reklamy a hlavně kolem člověka, který mluví jenom v reklamních sloganech. Tímhle člověkem je Adan, kterého naprosto dokonale ztvárnil Bruce Greenwood. Jenže zbytek je trochu obyčejný. Bruce film posouvá výš, ale sentimentalita ho sráží, a tak z toho nemůže být nic skutečně nadstandardního. Škoda. Myšlenka dobrá.
Útok na Bílý dům (White House Down, 2013) - 30 %
Možná, kdyby "Pád Bílého domu přišel do kin později a nehrál v něm Gerard Butler, tak se mi snímek "Útok na Bílý dům" i zamlouval. Dva stejné filmy během jednoho roku, to už je producentská ubohost. To opravdu nešlo ten druhý posunout? Emmerichova smůla. Tohle je finanční průser a nakonec i průser filmový. Snaha sem tam o cool vtip rozhodně nepřebije patriotismus, který z toho číší do všech směrů. Toliko další americká antidestrukce amerických hodnot v podání rodilého Němce.
Za každou cenu! (At Any Price, 2013) - 30 %
Ano, na první pohled to má být rodinné drama, na pohled druhý zjistíte, že ty hodnoty, které jsou v Americe uznávané, jsou asi celkem pokroucené. To, co se tady zatají, je docela šílené. Spravedlnost je bez smyslu, ale my to bude v podstatě skoro oslavovat. Tohle je film, který by měl mít poselství? Ale ne, to radši ne. Když už, tak to mělo být prezentováno jinak a ne jako zemědělské drama.
Copperhead (2013) - 20 %
"Lincoln" vzedmul vlnu filmů z americké historie, jen si někteří tvůrci neuvědomili, že politickou nudu dokázal Spielberg zakrýt skvělými hereckými výkony. "Copperhead" už tohle nedokázal, a tak si "Copperhead" hraje na velmi výřečné historické drama, které chce místy připomínat "Pýchu a předsudek", ale přitom ty řeči jsou opravdu o ničem a není zde nic, co by vás na konci filmu - dvouhodinového! - probudilo. Ano, tohle je možné sledovat jako ukolébavku, a to i za jasného dne, kdy jste do té doby překypovaly spoustou energie.

Žádné komentáře:

Okomentovat