úterý 19. prosince 2017

Velký blondýn s černou botou, Včera, dnes a zítra, Lekce, USS Indianapolis: Men of Courage, Vangaveeti




Velký blondýn s černou botou (Le grand blond avec une chaussure noire, 1972) - 80 %
Pierre Richard zde předvádí své komediální schopnosti, a to i v tom smyslu, že není zbytečně teatrální, i když si neodpustí, aby byl místy trochu trapný. Ale nikdy to není nad míru, vždycky je to se vkusem a snímek proto baví. Navíc je to scenáristiky tak krásně ujeté, že se film prostě musí líbit a musí bavit.

Včera, dnes a zítra (Ieri oggi domani, 1963) - 70 %
Film, kde exceluje Sophia Loren s Marcello Mastroianni jí přizvukuje, aby mohla vyniknout. Je krásná, je nádherná, ale především je skvělá herečka, která každou roli zvládne jinak, odlišně a vy nemáte pocit, že koukáte na jednu a tu samou postavu. Však také nekoukáte. Zábavné tři povídky, které jsou navíc i chytré.

Lekce (Urok, 2014) - 60 %
Bulhaři, navíc ještě v řecké koprodukci, ukazují, že jsou schopni natočit snímek, který bude docela chytrý, ale přitom civilní. Popravdě jsem si myslel, že to bude celkově ještě víc vyhrocené, že to bude ještě zajímavější, ale nakonec se pořád jedná o snímek s velmi dobrým nápadem, který je dobře natočený.

Trochu jiný a trochu levný válečný film, kde se objevují herci, kteří v posledních letech nemají problém vzít roli i v béčkovém filmu. Jsou jimi jak Tom Sizemore nebo James Remar, tak i Nicolas Cage. A právě díky nim mě tenhle snímek bavil a užil jsem si ho. Scény na vodě se žraloky byly nejlepší.

Vangaveeti (2016) - 60 %
Takový klasický indický snímek, kde máte zpěvy, máte tam postavy, které mají být na první pohled líbivé, ale rozdíl je v tom, že tohle není romantické drama z komediálními prvky, tohle je snímek, který se snaží sdělit skutečný příběh, a to navíc místy docela dobře drsným způsobem. Není to vůbec až tak zlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat