úterý 5. prosince 2017

Ticho na moři, Holky na tahu, Terumae romae II, The Most Hated Woman in America, The Room


Ticho na moři (La mer à l'aube, 2011) - 60 %
Čekal jsem, že to bude film, který dokáže s člověkem zamávat, ale to se nějak nestalo. Ne že by to bylo vyloženě špatné, to zase ne, pořád je to snímek o jednom silném válečném příběhu, ale to provedení je místy takové očekávané, jako kdyby se z té strojenosti vytratily emoce, které to mohlo mít.

Holky na tahu (Rough Night, 2017) - 50 %
Jakmile se něco děje, je to dobré, je to vtipné, má to správný drive. Ale ve chvíli, kdy začnou všechny zúčastněné hodně mluvit, už to není ono a je to akorát trapné, bez nějaké pořádné hlášky, kdy se dámy chovají s prominutím jako krávy. Bez výjimky. Celkově zajímavé obsazení, které je zabito zbytečnými kecy, jež nemají hloubku ani vtip.

Terumae romae II (2014) - 50 %
Vlastně se docela divím, že vůbec na nějaké pokračování došlo, protože tohle je snímek, který je tak specifický že si říkáte, jak k tomu mohl ještě někdo něco vymyslet, ale stalo se, je zde druhý díl a není to špatné, jsou zde docela dobré vtipy, ale je to jinak v podstatě to samé, co dostanete s prvním filmem.

Životopisný příběh o ženě, která chtěla v Americe ukázat, že je možné žít bez toho, aby člověk věřil v boha. Ano, nedopadla dobře. Tohle samo o sobě je zásadní skutečnost, pro kterou stojí za to na film kouknout, pokud o Madalyn Murray O'Hair nic nevíte. Provedení je ale spíše takové obyčejné, zbytečně střihové.

The Room (2003) - 60 %
Vzhledem k tomu, že je tohle kultovní snímek, na který mnozí diváci nedají dopustit, asi jsem čekal, že to bude ještě větší pecka. Musím ale uznat, že herecký projev Tommyho Wiseaua je prostě natolik špatný a natolik jedinečný, že budete místy jen zírat na to, co vyplodil. Mysle to vážně, nebo ne? To je jedno, tohle je něco, co vás dovede snadno odradit. A asi i nadchnout. U mě je nadšení decentnější.

Žádné komentáře:

Okomentovat