středa 27. prosince 2017

Blade Runner 2049, Co žere Gilberta Grapea, Vyfič!, Muž v kamiónu, Who's Driving Doug


Blade Runner 2049 (Blade Runner 2049, 2017) - 90 %
Myslím, že podobný sci-fi snímek ještě nějakou dobu znovu neuvidíme a že rozhodně stojí za to ho vidět na velkém plátně, kde vyniknou ty nádherné scenérie, které jsou na první pohled temně laděné, aby bylo zřejmé, že tohle je skutečně pokračování. Vizuálně krásné, herecky parádní, akčně dobré a dějově zajímavé. Jen ke konci to najednou trochu ztrácelo šťávu.

Co žere Gilberta Grapea (What's Eating Gilbert Grape, 1993) - 90 %
Parádní filmový zážitek, kterému jsem se, nevím proč, hodně dlouhou dobu vyhýbal. Ale konečně jsem ho viděl a stálo za to si počkat. Je to emotivně krásné, a to i přesto, že jsou zde postavy, které si nemusíte zamilovat. Scéna představování Gilbertovi dívky matce mi přišla neskutečně silná a odrovnala mě.

Vyfič! (Whip It, 2009) - 60 %
Na jednu stranu musím pochválit, jak jsou zvládnuté scény na dráze, kdy se některé skutečně povedly, hlavně jsem rád, že se zde objevuje Zoë Bell, která by měla dostávat co nejvíce rolí, ale na druhou stranu mi přijde film jako klasika o dospívání, vykořenění a snaze zase všechno napravit. Navíc romance je skoro zbytečná.

Muž v kamiónu (White Line Fever, 1975) - 60 %
Docela dobrý, lehce zapomenutý sedmdesátkový akční film, který má docela dobrou vidláckou atmosféru, ale především má krásnou závěrečnou scénu s kamiónem. Tu jsem si pustil několikrát dokola, protože ta skutečně stojí za to. Jestli se povedla na první dobrou, tak jsou filmaři frajeři a tleskám jim.

Who's Driving Doug (2016) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale i když je snímek dobře zahraný, hlavně RJ Mitte ukazuje svoje herecké schopnosti, přišlo mi to v rámci daného tématu hodně průměrné s tím, že je to předvídatelné a že se jede na klasickou notu filmů s postiženým člověkem, který může dál žít, ale snaží se se svým postižením srovnat, což probíhá dramaticky.

Žádné komentáře:

Okomentovat