úterý 26. prosince 2017

6 Days, B.T.K., The Little Hours, Una, Vyšší princip




6 Days (2017) - 55 %
Není to thriller, který by byl dotažený k dokonalosti, jedná se ale o thriller, který má docela dobrou atmosféru napětí z toho, že se může stát cokoli. Samozřejmě za předpokladu, že neznáte historickou událost, která je zde popisována. Nakonec to ale v sobě nemá nějaký moment překvapení, něco, co by vás opravdu vytrhlo.

B.T.K. (B.T.K., 2008) - 40 %
Nápad to není špatný, i když "svázat, mučit a zabít", což zkratka znamená, je přece jen trochu zavádějící, protože tohle není tak drsný snímek, jak by název mohl slibovat. Jako pohled do choré mysli to ale docela ujde, takže jsem film snesl, jen je místy celkem nelogický a nefunguje, jak by asi měl. Kane Hodder se chová trochu moc divně na člověka, kterého má komunita zbožňovat.

The Little Hours (2017) - 60 %
Není to ani tak moc vtipné, jako je to zvláštně ujeté. Tohle je film, na který se chcete kouknout díky zajímavým mladým herečkám, které si svoje role užívají a jsou docela dobře prdlé, stejně jako dovedou být vážné tam, kde je to potřeba. Vede to k tomu, že sledujete film, který skutečně jen tak neuvidíte. Jen to není vyloženě absurdně skvělé.

Una (Una, 2016) - 50 %
Zajímavý příběh, který podle mě funguje lépe na divadle než ve filmovém provedení, kde se ale zase mohla ukázat Rooney Mara, která je jako herečka prostě dobrá. Příběh není špatný, ale odhalování vztahu mezi postavami jsem čekal tak nějak ostřejší, zajímavější, drsnější, nebo prostě nějaké, co by mi vyrazilo dech.

Vyšší princip (1960) - 100 %
Konečně jsem se dostal k tomuhle československému pokladu, kterému skutečně jde vytknout jen málo. Výborný film, který má nejen skvělé herecké výkony, ale i výtečný příběh, který vychází z literární předlohy. Krejčík má nesmírně jistou režii, ale jsou to František Smolík a Jana Brejchová, kdo jsou naprosto úchvatní.

Žádné komentáře:

Okomentovat