pondělí 9. října 2017

ChickLit, Dark Paradise, Di dao zhan, Doly krále Šalamouna, Dejte mi pokoj!




ChickLit (2016) - 40 %
Skupina pivařů, kteří si ve volném čase sem tam zahrají domino, objeví kouzlo lehce BDSM románů a rozhodnou se, že něco takového napíší. Chtějí knihu vydat, ale jako banda chlapů to asi nebude fungovat. Tak si vymyslí ženský pseudonym. A možná tím budou moct pomoct i jedné mladé holce, která to nemá jednoduché. Zábavný nápad, ale nakonec prvoplánové.

Dark Paradise (2016) - 35 %
Celkem obyčejný thriller o tom, jak se mladá holka, která zdědí milióny, zamiluje do prvního blbce, který se jí dostane do cesty. Ten blbec jde po penězích, což ona nevidí, a nejspíš bude chtít zabít všechny svědky. Holky se ale dovedou mstít a stojí za sebou. Ke konci už je to celkem nuda a nijak moc to neoslní.

Di dao zhan (1965) - 80 %
Nějak jsem si říkal, že čínský válečný film, který je padesát let starý, mě nemůže moc dostat, ale tohle není válečný film, tohle je film o lidech za války, a to navíc film s naprosto skvělou kamerou, v což jsem ani nedoufal vzhledem k roku vzniku. Ale třeba záběry v podzemí jsou prostě nádherné, stejně jako skličující.

Doly krále Šalamouna (King Solomon's Mines, 2004) - 50 %
Patrick Swayze se pro roli Allana Quatermaina docela hodil, ale spíš bych čekal, že se bude jednat o trochu drsnější postavu. V jeho podání je to vlastně takový pěkný romantik, který sem tam umí střílet a sem tam se i popere, pokud je potřeba. Příběh je zbytečně zdlouhavý, ztrácí se z toho napětí, ale koukat se na to dá.

Dejte mi pokoj! (Une heure de tranquillité, 2014) - 65 %
Christian Clavier podává velmi dobrý herecký výkon, kdy v podstatě celý film stojí na něm a na tom, jak svou roli zvládne. A zvládnul ji dobře. Popravdě, já bych se sesypal dřív a poslal všechny do háje. Tady jsou navíc ještě postavičky, které jsou fajn a které to místy případně dovedou hezky oživit, když už to začíná být monotónní.

Žádné komentáře:

Okomentovat