čtvrtek 31. srpna 2017

Žena od vedle, The Ticket, The Tiger Hunter, Texaští střelci, Zloději z Bagdadu




Žena od vedle (La femme d'à côté, 1981) - 70 %
Co se stane, když máte spokojený rodinný vztah, ale do vašeho života vpadne minulost v podobě vášně? Dovede se vášni ubránit? Zvládne to Gérardův hrdina, který se náhodou znovu setkává se svou minulou láskou? Truffaut měl k ruce výborné herce a dobrý námět, který je podán lidsky a přitom dramaticky.

The Ticket (2016) - 40 %
Ten námět sám o sobě vůbec není špatný. Muž byl slepý a vrátil se mu zrak. I když by se mohlo zdát, že je to změna k lepšímu, ve skutečnosti tomu tak není. Sešli se zde zajímaví herci, ale jejich vedení, které je nesmírně pomalé, vás dovede uspat, což bohužel vede i k tomu, že snímek nemá tak silnou výpověď.

The Tiger Hunter (2016) - 45 %
Myslel jsem si, že to bude zábavný film o životě jednoho Inda, který se chce prosadit v Americe a jako vzor má svého otce, lovce tygrů. Ale nakonec se ukázalo, že to vlastně vůbec zábavný film není, jen místy je to celkem hezky absurdní, což ale k celkovému pozitivnímu přijetí filmu "The Tiger Hunter" nestačí.

Texaští střelci (The Texans, 1938) - 55 %
"Texaští jezdci" jsou filmem který vám asi nevytrhne trn z paty, je to prostě klasický hollywoodský western 30. let, kdy zde nejsou moc vyhrocené scény, místy je to laděno spíše do komediálna, a jsou zde herci, kteří se proslavili spíše díky jiným filmům. Není to zlé, ale není to ani nic skvělého. Lehký nadprůměr jen proto, že mám western rád.

Zloději z Bagdadu (The Thief of Bagdad, 1940) - 80 %
Snímek "Zloděj z Bagdadu" mě zaujal tím, že se jedná o snímek naivní. Ta naivita je vidět v příběhu, je v hereckých výkonech, kdy ale takový Sabu je neskutečně živelný, a je především v trikové stránce, která je díky tomu nádherná. Film dějově výrazně nevyniká, ale právě to stáří mu dodalo kouzlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat