pondělí 28. srpna 2017

The Resurrection of Gavin Stone, The Sea Shall Not Have Them, The Sex Addict, The Shack, Cesta domů




V hlavní roli máte chlápka, který na první pohled vypadá jako hezoun a vlastně zde ani není pořádně důvod k tomu myslet si, že je skutečně hajzl. Přesto je to člověk, který potřebuje nápravu, a to skrz lásku, víru a divadelní představení. Prvoplánové, jednoduché, očekávané a hlavně místy docela dost trapné vzhledem k té víře v boha.

Boj o život, který bych si asi představoval přece jenom trochu vyhrocenější, než jak nám byl ve snímku prezentován. Piloti RAF ztroskotali s jedním důležitým pasažérem a už tolik nebojují s válkou jako spíše se živly přírody, které se je snaží pohltit. Čekal jsem přece jen něco trochu silnějšího.

The Sex Addict (2017) - 10 %
Nevím, proč jsem si tak naivně myslel, že by tohle mohla být dobrá komedie. Asi proto, že mě celkově zobrazení tohoto tématu zajímá, ale ukázalo se, že to je jen jedna velká pitomost, která skutečně není zábavná a nemá snad jedinou vtipnou scénu, nemluvě o tom, že ten sex v tom vlastně chybí.

The Shack (2017) - 5 %
Je mi líto, ale i když tu jsou zajímaví herci, tak to rozhodně neznamená, že mě snímek bude bavit, když má vyloženě křesťansko-propagandistickou tematiku. Když budete věřit v boha - ale pozor, jen toho křesťanského - tak všechno bude v pořádku. Nebude! Radši se na to vykašlete a filmu se vyhněte.

Cesta domů (Wo de fu qin mu qin, 1999) - 95 %
Yimou Zhang dokázal natočit krásné filmy, dojemné, lidské, silné, i když zaměřené jen na obyčejné lidi. Ale i jejich osudy jsou silné, a právě to je film "Cesta domů". Lidsky krásné, dojemné, se silnými scénami, které jsou na první pohled obyčejné. Ale jak mladá Zhao běží za svým milým s jídlem, ale nedostihne ho, je dechberoucí.

Žádné komentáře:

Okomentovat