středa 24. května 2017

Nedozírný vliv, Dračí princ, Ozzy, Schulmädchen-Report 5. Teil - Was Eltern wirklich wissen sollten, Tarzan and the Lost Safari


Nedozírný vliv (Cast a Long Shadow, 1959) - 55 %
Western, který má docela zajímavého hlavního hrdinu. Takový ten týpek, co zatím nestál za moc, ale dostal šanci se napravit tím, že mu do rukou spadne velké dědictví. V podstatě je to takový dickensovský příběh, který nemusí sednout každému, ale díky westernovému prostředí je to o něco zajímavější.

Dračí princ (On - drakon, 2015) - 50 %
Tady je strašná škoda, že je to vlastně jen poměrně neoriginální romantický příběh. To, co dělá film skutečně zajímavým, to je jeho vizuální stránka, která je prostě nádherná. Takhle dobré triky se mimo americkou produkci zase tolik nevidí, hlavně spolu s nádhernými záběry, kde cítíte umělecký talent. Jenže to nestačí na skvělý film. Vizuálně krásné, příběh lépe nevnímat.

Ozzy (Ozzy, 2016) - 50 %
Klasický animovaný produkt pro celou rodinu. Je zde hrdina, kterého si musíte zamilovat, už jen proto, že je to pejsek. Je zde snaha dostat se zpátky k rodině. Jsou zde vtipné postavičky, smutné osudy, zlí antihrdinové, prostě všechno, co potřebujete, navíc to má celkem snesitelnou animaci. A k tomu vůbec nic navíc.

Prozatím ještě zůstanu na 30 %, ale je to opravdu pořád to samé dokola. Ty filmy nejsou úplně nudné, je to pořád o nahých studentkách, což je super, ale opakují se zde scény, i když s jinými holkami, opakují se nějaké dějové prvky, je to prostě nuda. A pokud to nebude odvážnější, pořád to nudou zůstane.

Vlastně mi docela vadí, jak jsou všechny záběry na zvířata nejspíš z archivu. Musí se ale nechat, že v případě havárie letadlu to byla aspoň troch snahy. Cení se i přechod na barvu, který sérii nijak neublížil. Bohužel barva ani nijak moc zásadně nepomohla, i když díky ní je finální scéna docela dobrá na pohled.

Žádné komentáře:

Okomentovat