sobota 29. dubna 2017

Børning, Die Mädchenhändler, Kumki, Nocturama, Showgirls 2: Penny's from Heaven


Børning (2014) - 60 %
Celkem hezký příběh o tom, že i jezdci rychlých aut mají nějaké morální hodnoty. Je k tomu přidán docela dobrý humor, místy celkem suchý, ale stejně vede především skutečnost, že jsou zde parádní scény s rychlými auty. To je místy prostě nádhera, i když víte, že tady bylo použito více digitálních triků, než by se vám líbilo.

Die Mädchenhändler (1972) - 30 %
Na první pohled to skoro vypadá, že by to mohlo mít i příběh, ale nakonec se ukáže, že tomu tak není. Na první pohled to skoro vypadá, že by to mohlo být něco drsnějšího, ale nakonec se ukáže, že ani v tom to není. A tak zde máte jen několik nahotinek ve scénách, které vás klidně mohou nudit, což není zrovna dobře.

Kumki (2012) - 75 %
Krásný film, především pak v tom smyslu, o zobrazuje. Kromě toho, že je zde hezky znázorněno přátelství mezi člověkem a slonem, tak k se musí nechat, že film parádně znázorňuje i krajinu, která je zde prostě nádherná. Do toho celkem emotivní příběh. Já jsem byl s tímhle sloním filmem spokojený.

Nocturama (Nocturama, 2016) - 60 %
Nepříjemně znepokojivý snímek, který má takovou zajímavou stylizaci, že si chvíli říkáte, jestli to třeba vlastně celé není improvizace. Ale ono se to ve správnou chvíli zlomí a je to docela působivé. Je to film o dnešní době. Bohužel jsem měl pocit, že to neříká nic nového, ale jen ukazuje, co tu můžeme mít. A možná trochu i proč.

Ne, "Showgirls" nejsou skvělým filmem, ale oproti tomuto, co se zve jeho pokračování, je to ve skutečnosti mistrovské dílo. Neskutečně přeplácaná, ale přitom ani ne bizarní, ale prostě blbá podívaná, která je roztahaná skoro na dvě hodiny a půl. Ne, tohle sledovat, to je čiré utrpení, nic víc v tom není.

Žádné komentáře:

Okomentovat