pátek 31. března 2017

La casa de las mujeres perdidas, San shao ye de jian, Sick of It All, The Battle of the Sexes, Vlk v rouše beránčím


Objevuje se zde zajímavá - rozuměj divná - rodina, která má mezi sebou vztahy, jež v rodině většinou nejsou. Snímek ale není nějak zásadně odvážný, spíš docela umírněný, jen se mu daří docela zajímavě spojit sexuální touhu a šílenství. V některých chvílích dovede ze snímku "La casa de las mujeres perdidas" i mrazit.

San shao ye de jian (2016) - 50 %
Škoda protože tohle mohlo mít náběh na docela dobrý film. Jenže mám pocit, že v těchto velkofilmech zapomněli na jedno zásadní - na akci. Jasně, ona zde akce nechybí, ale je jí překvapivě málo. Tak málo, že se musíte těšit na každou další a doufat, že přijde co nejdřív. Když přijde, je většinou dobrá, ale není úchvatná. Ne v tomhle případě.

Sick of It All (2017) - 30 %
Myslel jsem si, že to bude nějaký rádoby retro film noir, ale to se nakonec nepotvrdilo. Tohle je konverzační film - podle některého řazení dokonce komedie, ale s tím bych úplně nesouhlasil - který má sice zajímavou vizuální stránku - černobílá mu sluší - ale to je bohužel tak to jediné, čím skutečně zaujme. Po nějaké době jsou ty dialogy jen plkáním.

The Battle of the Sexes (1960) - 75 %
Peter Sellers prostě nezklame a dokazuje to i v tomhle filmu, který sám o sobě má docela dobrý scénář. Za každou cenu ukázat, že společnost je mužská a že muž je tím důležitým. Samozřejmě, že není, a postava Petera Sellerse tohle krásně ilustruje. Snaha jeho postavy zabít hlavní protagonistku je krásně směšná.

Vlk v rouše beránčím (Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie, 2016) - 55 %
Není to ještě úplně ono, hlavně po stránce příběhové, kdy máte pocit, že to je až moc přímočaré, ale na druhou stranu jsou zde celkem dobré nápady v rámci jednotlivých scén, dobře se na to kouká a dovede to místy pobavit. A i když jsem to ani moc nečekal, tak animace mě v tomhle snímku bavila. Snad se svět konečně srovná s Amerikou.

Žádné komentáře:

Okomentovat