středa 29. března 2017

Jan Dara pathommabot, Devátý život Louise Draxe, Pevnost Alamo, The Camera That Changed the World, The Crowd Roars


Jan Dara pathommabot (2012) - 70 %
Smyslná erotika a k tomu historické lidské drama. To vůbec není špatné. Navíc je to ještě spojené s tím, že je to až umělecky podáno, i když jde hlavně o barevnost obrazu a kamery, které mě docela nadchly. Bradavky zde vypadají místy skutečně krásně, i když to může být považováno někým za kýčovité.

Devátý život Louise Draxe (The 9th Life of Louis Drax, 2016) - 60 %
Alexandre Aja je moc dobrý režisér na to, aby natočil úplnou ptákovinu. Technicky má filmy skvěle zvládnuté, ale nemůžu si pomoct, tady to bylo žánrově tak nějak překombinované. Jako kdyby chtěl napodobit filmy Guillerma del Tora, ale neměl jeho hravost. Hra s postavami ale dovede překvapit i díky výběru herců.

Pevnost Alamo (The Alamo, 2004) - 40 %
Zbytečně moc rozvleklý film, který je až moc patetický a chce být tak moc emotivní, až je nudný. Pokud nejste zapálený americký vlastenec, tohle s vámi moc nepohne... Navíc, nemůžu si pomoct, ale Dennis Quaid a Billy Bob Thornton mi přišli v parukách prostě směšní a jen těžko uvěřitelní. Davy Crockett v podání Johna Wayna je prostě lepší.


Snímek o tom, co dokáže kamera, co všechno je schopna zachytit a jak bylo potřeba ji vyvinout, aby bylo možné zachycovat skutečnost tak, jak si přejeme. Docela zajímavé nahlédnutí na to, jak vůbec filmování funguje, ale i na to, co nám kamera svým obrazem dovede přenést, a to i když třeba ani nechceme.

The Crowd Roars (1938) - 70 %
Dobrý příběh o tom, jak jeden boxer chce vyhrávat, ale ne za každou cenu. Jeho otec není zrovna nejlepší vzor, ale aspoň z něj udělal boxera. Boxer se pak zamiloval, ale do dcery mafiána. Ona nevěděla o tom, že její otec je mafián. A pak došlo na zápas, který musel prohrát, aby přežila. Není to drsně realistické, ale je to dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat