středa 1. března 2017

Banking on Bitcoin, Vzdušné zámky, Agnus dei, Trespass Against Us, Wonder Woman


Banking on Bitcoin (2016) - 50 %
Film nepřináší o bitcoinech skutečně nic nového, spíše se jen bilancuje to základní, protože tohle není primárně o bitcoinech, ale spíše o tom, kdo za nimi skutečně vězí. Vlastně takové odhalení tvůrců téhle měny. Není to ale nijak napínavé, není to nijak vyhrocené, postě se jen jede na to, aby se ukázalo, co stálo za vznikem alternativy.

Vzdušné zámky (Carefree, 1938) - 75 %
S Fredem a Ginger jsem toho vlastně zatím moc neviděl, a tak musím uznat, že tenhle jejich film je nápaditý v zápletce, i když je s hypnózou, tak i v provedení. A především je krásný v tanečních číslech. To je až neskutečné, jak se dovede Fred Astaire hýbat. Je neuvěřitelný a každý jeho pohyb je dokonalý. A ještě v tom zpomaleném provedení!

Agnus dei (Les innocentes, 2016) - 75 %
Válka je svinstvo a snímek "Agnus dei" nám ukazuje, jak to vlastně bylo v některých oblastech s tím osvobozováním. Vojáci holt dlouho neměli ženskou, jeptišky byly počestné, tak do toho šly. Válka je sice svinstvo, ale to největší svinstvo dělají lidé. Rozdíl mezi osvoboditelem a tyranem se velmi snadno smazává.

Trespass Against Us (2016) - 55 %
Michael Fassbender je natolik skvělým hercem, že bych se spokojil vlastně s tím, že sleduji prostě jen jeho. Ale film má mít příběh a tenhle příběh jedné rodiny není přímo nezajímavý, ale tady to je takové... Já nevím, je to vyhrocené, ale přece jen je to nijaké, soustředí se to na jednotlivé scény, ale něco komplexnějšího tomu uniká.

Wonder Woman (Wonder Woman, 2009) - 60 %
Jeden z těch lehce lepších animáků podle komiksových příběhů a s komiksovými postavami. Výhodou tohoto animáku je, že je možné se na něj koukat bez znalosti komiksu, protože Wonder Woman je zde představena. Navíc je to docela vtipné, a tak vám nevadí ani ta místy fakt divná animace.

Žádné komentáře:

Okomentovat