pátek 3. března 2017

24, Jsem žena nebo muž, Arsenal, Célestine... bonne à tout faire, Po bouři


24 (2016) - 80 %
Po delší době za mě zase jeden velmi dobrý snímek, který přišel z Indie. Tady to sice na začátku vypadá, že to bude jen další zvláštní a hodně uzpívaná romance, ale ono to najednou ustoupí do pozadí a druhá část už je mnohem drsnější, více trikovější a celkově dějově lépe zpracovaní. Tady se žánry propojily dobře.

Jsem žena nebo muž (All of Me, 1984) - 70 %
Docela mě tahle komedie překvapila. Nikdy dřív jsem ji neviděl, ani jako mladší v televizi, a tak na mě nepůsobila nostalgie. Působil na mě Steve Martin, který je jednou pro mě snesitelný, a to hlavně proto, že mu role byla skvěle napsaná na míru. Role muže/ženy mu skvěle sedla a já jsem se dobře bavil. Škoda skoro zbytečné romantické roviny.

Arsenal (2017) - 50 %
Budu hodný, i když je tady Nicolas Cage fakt divný. Teď nemyslím herecky, jeho výkon je dobrý, ale jho namaskování a paruka už jsou prostě extra divné. Jako taková akčnější jednohubka z předměstí v konzervativnějším hávu to docela funguje, akorát jsem si ještě říkal, že někteří ti herci - hlavně Cusack - jsou tu navíc.

Mohlo to být trochu odvážnější, mělo to být více realistické, ale jinak je tahle komedie celkem povedená, a to hlavně v tom smyslu, že je Célestine v podání Liny Romay prostě krásná, a když vstrčí tu svou prdelku, je to paráda. Vlastně na film stojí za to kouknout jenom díky ní, protože ona je jeho ozdobou.

Po bouři (Umi yori mo mada fukaku, 2016) - 80 %
Nefunkční rodiny jsou všude a mně docela mile překvapilo, jak se Japoncům podařilo pojmout téma docela civilně, bez nějakých zbytečných výstřelků, ale s tím, že je přesto snímek zajímavý a nenudí v podstatě po celou dobu své stopáže. Tohle nemůže říct každý snímek. Stejně jako to, že tohle není citové vydírání.

Žádné komentáře:

Okomentovat