sobota 10. října 2015

Wanda, Následníci, Chappie, Vincentův svět, Trabantem napříč Afrikou


Wanda (Wanda, 1970) - 60 %
Tenhle snímek rozhodně zaujme tím, jak realisticky je natáčen. Dovede se vám postupně dostat pod kůži, protože je možné se ztotožnit s hrdinkou a děsivým světem, ve kterém žije. Jenže stejně tak je možné film chápat jenom jako určitou pózu a snahu ukázat, jak to spodní vrstvy mají těžké a k čemu se uchýlí anebo jsou vláčeny svou netečností. Ale kloním se spíše k první variantě, která je tak honosně nazývána cinema verité.

Následníci (Descendants, 2015) - 60 %
Taková hezká blbina od Disneyho, která má docela příjemné postavy, což mě až překvapilo, celkem moderní písně, což mě hned na začátku překvapilo dokonce ještě víc, no a ke všemu tomu sledujete příběh, který by se mohl tvářit na první pohled jako ujetý, ale přitom je hlavně hezký. Není to až tak originální, ale sem tam se s pohádkami hraje opravdu hezky. A do toho ještě moje oblíbená Kristin Chenoweth.

Chappie (Chappie, 2015) - 80 %
Mě Neill Blomkamp prostě baví a tímhle filmem mi opět dokázal, že je rozhodně jedním z nejlepších autorských tvůrců, kteří je navíc schopný používat digitální triky na neskutečné úrovni. Jeden z mála tvůrců, jemuž ty digitální postavy prostě věřím a mám pocit, že jsou reálné. Příběh má svoje mouchy, ale já jsem byl celé dvě hodiny přikovaný k ději a k tomu, jak to dopadne. Neotřelé postavy, které nenudí.

Vincentův svět (Entourage, 2015) - 60 %
Neviděl jsem seriál, ale jak jsem tak na to koukal, možná by mě mohl bavit. Přece jen mě zákulisí filmování v Hollywoodu docela zajímá, stejně jako skutečnost, že se zde vyskytují skutečné hvězdy Hollywoodu. Není to celé vtipné, na to není scénář dost dobrý, ale jsou zde momenty, které mě rozhodně bavily.

Z hlediska dokumentárního to rozhodně ještě není ono a je pořád vědět, že šlo hlavně o to, aby dobrodruzi celou cestu zvládli. V dalším díle, "Trabantem až na konec svět", se už ukázalo, že mají i dokumentární tendence. Přesto je krásně vidět, že se jedná o neskutečný pokus o cestování, který rozhodně stojí za pozornost. Dan Přibáň je velký frajer a každá jeho posádka jakbysmet.

Žádné komentáře:

Okomentovat