pátek 30. října 2015

Šepoty a výkřiky, Boulevard, Dou hap II: Seung Hoi taam dou sing, Cop Car, Every Secret Thing


Šepoty a výkřiky (Viskningar och rop, 1972) - 90 %
Ingmar Bergman ukazuje svoje mistrovství, a to jak ve smyslu režie, scénáře, tak především pak ve výběru herců. Harriet Andersson jako umírající Agnes je neskutečně přesvědčivá a vy jí uvěříte každou bolest, kterou by jako rakovinou prolezlá mohla mít. A do toho všeho neskutečné obrazy, které prostě nečekáte. Tohle je silná ukázka autorského mistrovství.

Boulevard (2014) - 45 %
Nebýt hereckého výkonu Robina Williamse, který ještě naposledy dokázal, že dramatické role mu byly vlastní, tak nestojí tenhle film za řeč. Tohle je velmi špatně vedený scénář, kdy mna konci máte mít pocit, že souzníte s hlavní postavou, ale to prostě nejde. V jeho rozhodnutích není nic dobrého a správného, co by jeho štěstí na konci mělo ospravedlnit.

Pořádná ujetost, která není špatná, ale tak nějak se od celkem realistického akčního filmu, který v sobě má humor, přešlo k fantasknímu filmu, který má sice humor, ale už nemá tak dobrou akci a rozhodně nemá tak dobré gamblerské scény, jako původní "Bůh gamblerů". Je to škoda, že se z toho dělá spíše divadlo.

Cop Car (2015) - 60 %
Úplně odvařený z tohoto snímku nejsem, ale stejně si myslím, že je to povedený thriller, který vítězí hlavně díky dvěma mladým klukům, kteří zvládli herecky své úkoly skvěle. Stejně tak i Kevin Bacon, který vypadá jako naprosto skvělý magor a také ho dobře hraje. Příběh je podán dostatečně dobře, aby ani v pomalejším tempu nenudil.

Every Secret Thing (2014) - 60 %
Ten příběh není špatný, ale v podstatě od začátku tak nějak tušíte, že to, co se stalo, nebylo tak, jak je to prezentováno. A co si budeme povídat, ono zase nezbývá tolik možností, jak by to mohlo být provedeno. Co celkem oceňuji, to je finále, které je pořádně sžíravé a které ukazuje, že hrdinou může být každý.

Žádné komentáře:

Okomentovat