úterý 6. října 2015

MASH, Lila & Eve, Max, Ride, Salting the Battlefield


MASH (MASH, 1970) - 70 %
Kdybych jako první viděl film, asi by mě dostal víc než ve chvíli, kdy jsem jako první viděl seriál. Ale on je ten seriál prostě víc nadčasový, funguje pořád a jeho vtipy přežívají tam, kde ty filmové ztrácejí s tím, jak se doba posunula. Přesto je snímek pořád kvalitní podívanou, ale nemá tak skvělý tah na bránu jako seriál. Překvapilo mě, že postava Radara je hrána pořád jedním hercem.

Lila & Eve (2015) - 40 %
Mám z toho filmu takové rozporuplné pocity. Skutečnost, že se matka změní v zabijáka a chce zjistit, kdo zabil jejího syna, se mi docela zamlouvala, protože zde byly dobré herecké výkony Violy Davis, al i J.Lo. Jenže pak se to celé zvrtlo s tím podivným odhalením, na kterém to zbytečně stálo. Tohle se pro mě scenáristicky prostě nepovedlo.

Max (2015) - 50 %
Souhlas s názorem, že tohle je film, kterému strašně moc škodí, že je natočený jako rodinný film a ne jako drsné drama, což by si zasloužil mnohem víc. Na ten průměr si to ale celkem obstojně díky příjemným postavám sáhne, a když film dokoukáte, nebudete mít pocit, že jste sledovali něco až tak špatného.

Ride (2014) - 40 %
Je škoda, že to, co se film snaží říct, by se dalo celkem snadno říct během několik málo sekund, možná minut, když budu příliš štědrý. Helen Hunt to nemá režisérsky až tak špatně zvládnuté, ale problém je spíš ve scénáři, který nemá na hodinu a půl co nabídnout a místo toho, aby diváka strhnul nebo rozesmál, tak prost nudí.

Salting the Battlefield (2014) - 55 %
Celkově mají na televizní produkci tyhle filmy s Billem Nighym v hlavní roli velmi dobré herecké obsazení. Je fajn vidět herce v takových filmech, že si nenechávají svůj um jen pro velká plátna. Bohužel ani jeden z trojice filmů s postavou Johnnyho Worrickera mě nedokázal skutečně uhranou, a to ani scénářem.

Žádné komentáře:

Okomentovat