pondělí 12. října 2015

Le chagrin et la pitié, Divoká dvojka, Geukbisusa, Manny Lewis, Mantervention


Le chagrin et la pitié (1969) - 60 %
To je až neskutečné, jak dlouhý dokument je možné natočit o tom, jak to bylo s nacismem v jedné části Francie. Ano, ona je to rozhodně látka zajímavá, ale opravdu bylo třeba o tom natočit čtyři hodiny? Jsem si jistý, že kdyby to mělo poloviční stopáž, je to pořád stejně kontroverzní a zajímavé a navíc přístupnější širšímu publiku.

Divoká dvojka (Hot Pursuit, 2015) - 30 %
Vzhledem k tomu, že zde byla jedna nebo dvě scény, kde jsem se zasmál, tak i nějaké ty body dám. Ale tohle je prostě ten typ komedie, které nemám rád. Vzhledem k tomu, že zde nejsou pořádné vtipy, tak je polovina filmu jen uřvané bláznění, kdy se někdo hádá, někdo na někoho křičí anebo jen křičí. Tohle pro mě prostě není humorné.

Geukbisusa (2015) - 50 %
Zajímavý příběh, který je ale podán způsobem, jenž mi přijde až trochu moc americký. Kdyby se Korejci chtěli držet vlastního stylu, trochu drsnějšího, méně vybíravého a méně útočícího na emoce, asi bych za to byl raději, ale tak nedá se nic dělat. Bohužel to z filmu dělá jen průměrnou podívanou, která si až tolik pozornosti nezaslouží.

Manny Lewis (2015) - 60 %
Snaha o nenucenou romanci, která má dobrý rozjezd, ale ke konci už je trochu moc křečovitá a jen těžko uvěřitelná. Jede ke konci, který je očekávaný. Přesto se mi postavy líbily a byly mi celkově sympatické, což nakonec vede i k tomu, že hodnotím snímek nadprůměrně. Dobré romance není nikdy dost, a když je alespoň takhle civilní, tak je to dobře.

Mantervention (2014) - 40 %
Rádoby zábavná romantická komedie, která nejprve hraje na to, že je taková prcičkovská a sem tam se objeví i nějaká ta prsa, ale nakonec to skončí u celkem hloupé romance, která má zvraty, na něž by se zmohl i desetiletý kluk, kdyby psal slohovku. Sem tam se i nějakému tomu vtipu člověk zasměje a celkově to na něj nepůsobí uboze, ale to je tak nějak všechno.

Žádné komentáře:

Okomentovat