úterý 11. srpna 2015

Faster, Pussycat! Kill! Kill!, Za vlast a královnu, Return to Sender, Rz-9, San Andreas Quake


Do tohohle filmu jsem vkládal až příliš velká očekávání a očividně jsem si myslel, že je to trochu něco jiného. Je to béčko, ale ne tak ujeté, jak jsem si myslel. Prostě tři striptérky, které se rozhodnou, že svět je jejich. Výborné představitelky, skvělá hudba, ale celkově to není až tak odzbrojující, jak by se to na první pohled mohlo jevit.

Za vlast a královnu (Queen and Country, 2014) - 70 %
Na válku a na armádu je vždycky možné se dívat kriticky. John Boorman to navíc spojil se sarkastickým přístupem, a tak je tenhle film správně tíživý, správně vtipný a správně sžíravý. Je to ale jen správné, není to trochu drsnější, trochu hlubší. A tak zůstává snímek hlavně kritikou se zajímavými postavami, ale skutečně vyhrocené momenty zde nejsou.

Return to Sender (2015) - 40 %
Aneb jak by vypadal prequel ke snímku "Zmizelá". Bohužel je to celkem nefunkční film, který chce stavět na tom, že Rosamund Pike tyhle role jdou a že je dost dobrá herečka na to, abyste jí to věřili. Já jsem to tentokrát nevěřil, ale to jen kvůli špatnému scénáři, kterému chybí napětí. Do scény znásilnění to je drsné, máte určitá očekávání. Pak je to jen Rosamund v centru dění, ale takového dění, které vás nebaví.

Rz-9 (2015) - 30 %
Taková nevýrazná klasika, která nás zavádí do světa po apokalypse, ale kde se všechno odehrává v pustině nebo v místech s minimem lidí. Není to úplně nuda, ale není to ani skvělé, místo akce, je to velmi ukecané a ty kecy prostě nejsou snadno snesitelné, nemluvě o tom, že je to celé krásně propleteno strašnými digitálními efekty.

San Andreas Quake (2015) - 10 %
Strašné, ale opravdu. To, co daly filmařům do ruky digitální triky, je příšerné, protože oni prostě nemají soudnost. 3D digitální hroch je tady opravdu odporný a to mám tahle zvířata moc rád. Absolutně nepovedené, špatné, levné a jen náhražka za něco, co už tu bylo anebo se teprve chystá, jak sám název napovídá.

Žádné komentáře:

Okomentovat