středa 27. května 2015

Stíny, Clerks 2: Muži za pultem, Přežili jsme invazi, Hancock, Stalker


Stíny (Shadows, 1959) - 65 %
Film, který mě nedokázal chytnout za srdce, ale přesto zaujme. Když už ne příběhem, tak alespoň hudbou, která se vám dostane do těla. Jako kdyby vibrovala skutečně celým filmem. Je to příjemné, je to hezké, ale není to ohromující. To, že je příběh hlavně o vztazích a zbytečně se nehrotí, to je také docela fajn.

Clerks 2: Muži za pultem (Clerks II, 2006) - 100 %
Já tenhle film prostě miluju. Snad ještě víc než první, který byl pro Smithe přelomový. Jsou zde skvělé dialogy, jsou zde úchylné situace, a jsou zde výborné postavy, kdy hlavně Becky s tváří Rosario Dawson je skvělým tahem. Do téhle holky se dá snadno zamilovat. Nemůžu od toho filmu odtrhnout oči pokaždé, když se na něj dívám.

Přežili jsme invazi (Saints and Soldiers: Airborne Creed, 2012) - 50%
Opět takový průměrný válečný film, kde jsou scény, které vás zaujmou, ať už jen dialogové, anebo skutečně dějové, jenže stejně tak je zde hodně vaty, kde máte pocit, že básník nevěděl co říct a trochu se trápil. Chybí zase trochu víc akčních scén, ale na ty asi prostě nebyly finance, což je možné předpokládat i pro třetí film ze série.

Hancock (Hancock, 2008) - 60 %
Tohle je film, který neurazí a ani nenadchne. Jsou zde celkem dobré nápady, hlavně ten první se superhrdinou/bezďákem, ale to je pak přece jen trochu rozmělněno v klasické zápletce, která ale přece jen vrcholí nějakým tím překvapením. Skvěle vybraní herci dávají filmu něco navíc, což divák ocení. Příjemný mainstream, který zabaví.

Stalker (Stalker, 1979) - 70 %
Tohle je přesně jeden z těch filmů, které budu muset vidět ještě jednou, abych se ho pokusil docenit. Tarkovsky používá zajímavou formu, která na vás hned zapůsobí - myslím barevné schéma, které má dvě různé podoby. Je to ale náročné dílo, které vyžaduje vaši pozornost, vyžaduje, abyste přemýšleli. Rozhodně ale stojí za zhlédnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat