pátek 6. února 2015

Zrodila se hvězda, Robin Hood: Král zbojníků, By the Gun, Dying of the Light Výchozí bod


Zrodila se hvězda (A Star Is Born, 1954) - 90 %
Myslel jsem si, že spojení Judy Garlan s Jamesem Masonem nemůže fungovat, ale ono fungovalo dokonale. James Mason mě zase ujistil, že je jedním z nejskvělejších herců, jací kdy vstoupili na plátno, a to i přesto, že je mnohdy přece jen dost teatrální. Vůbec to nevadí a s těmito dvěma herci si téměř tříhodinový muzikální opus užijete.

Robin Hood: Král zbojníků (Robin Hood: Prince of Thieves, 1991) - 80 %
Vím, že jsem tenhle film měl jako dítě rád, ale myslel jsem si, že v současnosti už mě nějak moc nenadchne. Opak je pravdou a pořád to v sobě má. Možná kdyby to bylo v závěru ještě trochu vážnější, asi by to bylo lepší, ale i tak jsou zde postavy, které si člověk může snadno zamilovat, hlavně proto, že jsou podány skvělými herci.

By the Gun (2014) - 60 %
Film má zajímavé postavy a navíc také tempo, které je sice pomalejší, ale to nebrání tomu, aby to bylo v těch správných momentech uhrančivé. Ben Barnes svou roli ztvárnil skvěle a pro roli vrahouna mafie, který je trochu nejistý, se hodil skvěle. Bohužel těch hluchých míst je přece jen víc než dost.

Dying of the Light (2014) - 60 %
Mám Nicolase Cage prostě rád, a možná právě i proto, že je mu celkem jedno, v čem hraje. Role si vybírá jako na běžícím páse a poslední dobou se objevuje v béčkové produkci pravidelně. Tenhle politický thriller ale vůbec není špatný a na béčkovou produkci je dobrý, a to i díky hrajícímu Cagovi, který je sice tradiční, ale stejně mě baví. Navíc má zase jeden výborný look.

Výchozí bod (I Origins, 2014) - 50 %
V poslední době vzniká poměrně velké množství zajímavých sci-fi, které ani tolik nestaví na tom, jak může být sci.fi opulentní a trikové, ale staví na myšlence. V tomhle ta myšlenka existuje, ale měl jsem pocit, že než se k ní tvůrci dostali, uběhlo až moc vody. Konec je pak bohužel spíše emotivní než jakýkoli jiný a není takový, který by mě až tak chytnul.

Žádné komentáře:

Okomentovat