úterý 10. února 2015

Vášeň, Still Alice, Hobit: Bitva pěti armád, Štvanec, Rekvalifikace


Vášeň (Senso, 1954) - 60 %
Mam s Viscontim prostě problém. Jeho filmy jsou zajímavé, jsou v nich celkem silné emoce, ale nic to nemění na tom, že mě nedokážou vtáhnout a prostě mě nebaví. Alida Valli je skvělá, ty emoce z ní doslova srší a je tu skvěle zaznamenána její destrukce, ale v konečném důsledku mě to stejně prostě nedostalo.

Still Alice (2014) - 70 %
Julianne Moore je naprosto úchvatná, i když mám pocit, že tohle je prostě klasický film, který smrdí Oscarem, nebo minimálně nominací. Jasně, že když chcete natočit film o člověku nemocném Alzheimerem, potřebujete skvělou herečku. Tady se výběr podařil a Julianne je neskutečná. Film má minimálně přínos v tom, že ukáže, jak náročné je s touhle nemocí žít. A to pro všechny.

Hobit: Bitva pěti armád (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, 2014) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale tak moc, jak jsem byl odvařený z "Pána prstenů", to jsem z "hobita" nikdy nebyl. Mluvím tedy o filmu. Ono je to celkem jasné, ale "Hobit" se tomu ani trochu nepřiblížil. Kdyby nedošlo ve třetím filmu na bitvu, tak mě to ani nezačne bavit. Ty emoce na konci se mnou moc necloumaly. Prostě Jackson odvedl standardně dobrou práci, ale má jiné filmy, z kterých si opravdu sednu na zadek.

Štvanec (Vehicle 19, 2013) - 60 %
Mám docela rád tyhle one man show filmy, kde odpovědnost leží na jedno, herci a ostatní jsou opravdu jen vedlejší postavy. Paul Walker to zvládnul se ctí, i když je to prostě jen variace na "Rychle a zběsile" ve smyslu, že ten chlap uměl dobře řídit. Scénář není nic skvělého, ale snímek docela jede a jste zvědaví, jak to dopadne.

Rekvalifikace (2011) - 10 %
Přesně ten důvod, proč český film poslední dobou za moc nestojí. Příšerný příběh, příšerné herecké výkony a hlavně humor, kterému chybí to naprosto elementární - humor sám. Nezábavný film, který se místy snaží o nějakou tu společenskou kritiku, ale jednoduše selhává, protože se na to chvílemi ani nedá koukat.

Žádné komentáře:

Okomentovat