čtvrtek 5. února 2015

Prázdniny v Římě, 10,000 Days, Oliver, Stoned., Reach Me, Teorie všeho


Prázdniny v Římě (Roman Holiday, 1953) - 90 %
Dívat se na tuhle dvojici je prostě radost. Peck a Hepburn si skvěle rozumějí a je mezi nimi potřebná chemie. Prostě si je zamilujete, a to i proto, že jsou v Římě a že je tohle vlastně pohádka o jedné princezně a jednom princi, který bohužel není ze šlechtického rodu. Nádherná ukázka toho, že Hollywood uměl točit romance, které jsou krásné, emotivní a příběhově zajímavé. Jen se skoro bojím, že ten minulý čas je na místě.

10,000 Days (2014) - 50 %
Docela mě překvapilo, jak mě tohle bavilo. Ano, je vidět, že to bylo všechno hodně interiérové a sem tam s digitálním pozadím, ale ono to vypadá dobře. Na to, jak je to nejspíš levné, to vypadá dobře. Navíc je tu nějaký příběh, je zde vidět snaha. Snad je to dáno tím, že film vychází ze stejnojmenného seriálu. Jako béčko si to na ten průměr sáhne v pohodě.

Oliver, Stoned. (2014) - 30 %
Ony by ty postavy byly i celkem snesitelné, ale k čemu to je, když tohle je celkem jednoduchý příběh o ničem. Není v tom ani žádný náboj, trochu se to vleče, protože se opravdu nic moc neděje a do toho se kouří tráva, ale vlastně by bylo celkem jedno, kdyby se nekouřila. Podobných filmů je moc a jsou lepší, nebo alespoň ujetější. Tohle je takové moc konzervativní.

Reach Me (2014) - 60 %
Snímek se zajímavým scénářem a skvělým hereckým obsazením, i když skutečně hvězdy, snad kromě Stalloneho, zde více méně chybí. Všichni ale hrají výborně a hlavně Tom Berenger ukazuje, že je skvělý. Nic to nemění na tom, že celkově je to stejně docela nekonzistentní a úplně to nefunguje. Jako kdyby to ke konci prostě odplynulo.

Teorie všeho (The Theory of Everything, 2014) - 90 %
Neskutečně mě tenhle snímek překvapil. Myslel jsem, že se bude věnovat spíše období, kdy byl Stephen Hawking ještě poměrně dobře fungující. Pravda, moc jsem nevěřil Eddiemu Redmaynovi. Moje chyba. Mladý herec skvěle předvedl fyzickou proměnu geniálního vědce a já jsem si až s finálními titulky uvědomil, že tohle vlastně nebyl dokument, že tohle nebyl skutečný Hawking. Smekám před Eddieho výkonem.

Žádné komentáře:

Okomentovat