čtvrtek 26. února 2015

Líbej mne až k smrti, Ask Me Anything, Canopy, Kozoroh 1, Návrat blbýho a blbějšího


Líbej mne až k smrti (Kiss Me Deadly, 1955) - 90 %
Hodně uhrančivý film, který už od začátku jde trochu proti proudu, například jen těmi titulky, které jsou zvláštní, ale i nahotou, která je tušená pod pláštěm ženy, jež se zde objevuje. Ale ono to pokračuje dále, až do velkého finále, kdy konečně někdo otevře tu krabici. Je to noir film, ale zároveň je to i film fantaskní, je to film drsný a na svou dobu nesmírně krutý, což je velmi osvěžující.

Ask Me Anything (2014) - 40 %
Film, který je ve skutečnosti dlouhým shotem o tom, že se hledá jedna dívka, která se ztratila. Ten shot je moc dlouhý, ale na to, jak je dlouhý, tak v podstatě nic neřekne. O dívce se toho dovíme hodně, ale stejně jako její rodiče, ani my na konci nebudeme vědět, proč vlastně odešla. Její postava je zajímavá, ale skutečnost, že zde chybí jakýkoli závěr, i kdyby měl být fabulovaný - a většina toho stejně fabulována je - tomu hodně ubližuje.

Canopy (2013) - 60 %
Co si budeme povídat, tenhle snímek mě zaujal hlavně tím, že se o něco takového vůbec pokusil. Je to příběh vojáka, který se snaží v džungli přežít, ale jeho tempo je neskutečně pomalé, je to film v podstatě bez akce, což je vzhledem k tématu velmi překvapivé. Právě díky tomu je ale film tak zajímavý a tak jiný. Navíc je skoro beze slov. V dnešní době opravdu experiment. A není až tak špatný.

Kozoroh 1 (Capricorn One, 1978) - 75 %
Nádherná ukázka toho, jak může fungovat mystifikace. Tady si uvědomíte, že to, co vidíte v televizi, rozhodně není to, co se skutečně děje. Je to dobře vygradované i jako akční film a napínavý thriller, v který se film ve druhé polovině primárně mění. James Brolin tu není tak silnou postavou, primárně jde o tu myšlenku a to, jak je zachycena. A to je opravdu děsivé.
Návrat blbýho a blbějšího (Dum and Dumber To, 2014) - 75 %
Je to hrozná kravina, ale nemůžu si pomoct. Je v tom určitě trocha nostalgie, obliba Jima Carreyho, ale ti dva pitomci mi pořád prostě sednou. To jak blbnou, jak jsou opravdu pitomí a nejsou v tom sami. Penny, která se zde objevuje, je k nim výborným společníkem a skvěle zapadne. Smál jsem se a v to jsem doufal.

Žádné komentáře:

Okomentovat