pátek 26. září 2014

Lowland Fell, Hříšní andělé, Rampa, Sucker Punch, Sight


Lowland Fell (2008) - 55 %
Spojuje se tu trochu více námětů, než by možná bylo záhodno a snímek nakonec vyznívá docela hloupě a nesmyslně, protože zde není pořádné vyústění ani jednoho a více méně se to všechno zamete pod koberec. Je to škoda, protože se před vámi vytvářejí zajímavé charaktery a celkem zajímavé situace.

Hříšní andělé (Angels with Dirty Faces, 1938) - 85 %
James Cagney zase předvádí jedno ze svých naprosto unikátních představení, která jen ukazují, jak skvělý herec to byl. Tyhle role, v nichž je možné vidět dobro, stejně jako naprosté zlo, jsou prostě pro něj jak dělané. Jeho postava pak snadno zastiňuje ostatní, ale nikoli příběh jako takový. Ten funguje dobře, i když v sobě má celkem jasné poselství.

Rampa (La jetée, 1962) - 60 %
V době vzniku filmu bych ho asi ocenil v tom smyslu, že je zajímavý svou formou, na druhou stranu je díky tomu i jednoduchý. Marker sázel na to, že má zajímavý příběh, což popravdě měl, ale tohle zpracování je opravdu moc artové.

Sucker Punch (Sucker Punch, 2011) - 75 %
Musí říct, že první promítání v kině v roce 2011 mě nijak nenadchlo a byl jsem z filmu spíše otrávený. -S odstupem tří let ale mám pocit, že jsem mu až zbytečně křivdil. Ta akce je až zbytečně cool a mohla by být krutější, ale tak nějak s vizuální podobou filmu to souzní. Celkově ale není příběh špatný a funguje i jako tragédie. Jen ty postavy jsou některé takové prvoplánové. Jo, podruhé se mi to už líbilo výrazně více.

Sight (2012) - 75 %
Skvělý nápad, který vychází z toho, jak v současné době funguje společnost. To, jak se na lidi díváme, je někdy i podobnou optikou, jen to není tak dokonalé. Na jednu stranu si člověk řekne, že v tom určitá krása je. Krása v jednoduchosti. Celkem děsivé, kdyby to takto mělo fungovat. Na druhou stranu, možná se toho opravdu dočkáme.

Žádné komentáře:

Okomentovat