úterý 9. září 2014

Její komorník, Aaron Burr, Part 2, Lucy, Sudden Death!, Belle


Její komorník (My Man Godfrey, 1936) - 70 %
Ano, místy je to neskutečná kadence dialogů, která je obdivuhodná, navíc v souladu s tím, že je to místy skutečně vtipné. Hlavní postavy jsou krásně ujeté, hlavně Carole Lombard místy hraje až neuvěřitelně uvolněně. Na druhou stanu to ale pořád není komedie, která by mě naprosto odrovnala. Je to dobré, ale ne úžasné.

Aaron Burr, Part 2 (2012) - 45 %
Nahlédnutí do historie a na to, jak je možné ji vyprávět trochu jinak a nakonec dojít k jiným závěrům, než jaké jsou dané učebnicí. Z hlediska vypravěčského asi celkem zajímavé, především co do formy, z hlediska diváckého ale moc neuchvátí.

Lucy (Lucy, 2014) - 70 %
Ten nápad je prostě skvělý. Ne originální, ale tahle látka mě prostě neskutečně baví. Stejně jako se mi líbí, že z toho Besson místy dělá parádní béčko. Herce si nemohl vybrat lépe, příběhově mu to funguje, i když osobně bych klidně snesl více filosofování a méně akce v závěru. Mám z toho filmu pořád rozporuplné pocity, ale myslím, že přece jen tu myšlenku Besson uchopil dobře.

Sudden Death! (2010) - 70 %
Trochu mi to připomnělo ten díl "Buffy", kde se také zpívalo. Některé melodie byly podobné. Navíc i onen humor je velmi podobný, blíží se takovému tomu whedonovskému. Docela mě to pobavilo i v tom smyslu, jak je to drsné. Hezky se zde hraje na kontrasty a to mi prostě sedí.

Belle (2013) - 50 %
Tak jsem si jenom potvrdil, že mě prostě historické filmy nebaví a je jen několik málo těch dramaticko-romantických filmů, které mě skutečně dostanou. "Belle" rozhodně není "Pýcha a předsudek", a i když se herci snaží a jejich herecké výkony vyznívají skutečně dobře, zůstává pro mě film strojenou a křečovitou podívanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat