pátek 12. září 2014

Heart, Továrník Dodsworth, Teacher of the Year, Chef, Vznik tvorstva


Heart (2010) - 40 %
Kdyby se z tohoto snímku udělal standardní hudební videoklip, klidně i v tomhle provedení s danou hudbou, asi by to bylo lepší. Takhle je to jen něco, co se tváří strašně umělecky a hluboce, ale stejně to vyznívá jen jako podivný psychedelický sen o smyslu života a místě jednoho srdce.

Továrník Dodsworth (Dodsworth, 1936) - 70 %
Z hlediska hereckého je to výborný film. To, co předvádí především Walter Huston je neskutečné. Je uvěřitelný, jako kdybyste skutečně sledovali muže, který se snaží vyrovnávat s každodenním životem. Ono to pak v konečném důsledku není špatné ani příběhem, ale nějak mi to úplně nesedlo a přišlo mi to vizuálně až moc blazeované.

Teacher of the Year (2012) - 50 %
No, na to, že je to označováno jako černá komedie, dá se ta komedie tušit jen v první polovině. Vtipná je i scéna na záchodě, ale celkově to není něco, co by mou touhu po černém humoru skutečně uspokojilo. Situace jsou zde zajímavé a dá se jim usmát, ale jen usmát.

Chef (2014) - 90 %
Hodně jsem se bál toho, co Jon Favreau spáchá ve svém dalším filmu, který je očividně hodně autorský (režie, scénář, hlavní role). Ale bát jsem se nemusel. Tohle je prostě jeden z těch pěkných, lidských filmů, kde jde o pouta mezi lidmi a také o to, aby člověk šel za tím, co chce dělat, ať už je cesta jakákoli. Jen nesmí zapomínat na ostatní. Navíc měl Favreau k dispozici parádní herce, a to na všech postech.

Vznik tvorstva (The Origin of Creatures, 2010) - 40 %
Graficky je to určitě dobré, hodně profesionální. Co se týká imaginace, není to až tak skvělé, ale přece jen, to, co si tvůrci vymysleli, bylo skvěle zpracováno, tedy provedeno. Jinak ale není moc o co stát, jen o ty dojmy, které s sebou kvalitní digitální provedení nese.

Žádné komentáře:

Okomentovat