čtvrtek 11. září 2014

Dáma s kaméliemi, Long Branch, Coldwater, No Way Out, Frontera


Dáma s kaméliemi (Camille, 1936) - 75 %
Greta Garbo je až neskutečná a ve chvíli, kdy se snaží dostat od milovaného, je neskutečně mrazivá a chladná. Chlap se nikdy nechce dostat do takové chvíle, kdy s ním žena bude jednat podobně. Tady je to skutečně zachyceno neuvěřitelně silným a emotivním způsobem, což mě dostalo. Je to dáno i typově skvěle zvolenými herci. Příběh se nesnaží být příliš vyhroceným, ale stejně máte obavy z toho, co přijde, alespoň pokud příběh neznáte a nečetli jste ho.

Long Branch (2011) - 55 %
Hezká lidská romance, která má docela dobrou gradaci, kdy očekáváte, co se vlastně stane. Pointa sama o sobě je celkem zajímavá a zábavná, ale na druhou stranu to není něco, co by mě svým výsledkem až tak moc ohromilo.

Coldwater (2013) - 60 %
Rozhodně zajímavé téma, které bylo zpracováno spíše jako dramatický film, nikoli tolik jako film akční. To znamená, že tempo filmu je celkem pomalé a promítá se do celkového vyznění. Může nudit. Tak to prostě je. Na druhou stranu je ale celkem pravděpodobné, že má příběh potenciál vás zaujmout. Jen ty herecké výkony nejsou vždy přesvědčivé.

No Way Out (2011) - 50 %
Musí se uznat, že trikově je to skutečně skvělé a vypadá to hodně realisticky. Naturalismus je pak to jediné, čím snímek upoutá. Ano, trikově dobré, ale to je prostě všechno. Snímek jinak nic moc neřekne, a pokud nejste velcí fandové gore a máte rádi klasické triky a masky, asi vám neřekne vůbec nic.

Frontera (2014) - 75 %
Až mě samotného překvapilo, jak mě tenhle film zaujal. Příběh je celkem jednoduchý a přímočarý, herecké výkony nejsou oslnivé, není to ani nadmíru brutální, erotika je zde v podstatě nulová, ale je to krásně lidské a herci právě civilními výkony dodávají celému filmu ten správný look. Dobře se mi na to koukalo, už i jen proto, že to nebylo zbytečně emočně vyhrocené. A to klidně mohlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat